
Erikli Nefis Pasta Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için:
- 3 adet yumurta
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1,5 çay bardağı süt
- 1,5 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3,5 çay bardağı un
- Limon rendesi
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 6 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı şeker
- Gereğince erik
- Limon kabuğu rendesi
- Kalıbı yağlamak için gereğince tereyağı yahut sıvı yağ
Erikli Nefis Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel uygun bir kaba yumurtalar kırılıp çırpılır. Akabinde şeker ilave edip çırpılır.
- Süt, yağ, ek edilir çırpılır, üzerine un ve kabartma tozu elenir çırpılır.
- Vanilin ve limon kabuğu rendesi ek edilir karıştırılır kekin kıvamından bir tık koyu olur hamur.
- Yağlanmış tepsiye dökülür.
- Yıkanan ince ince dilimlenen erikler birbirinin üzerlerine gelecek biçimde hamurun üzerini kapatacak halde fotoğraftaki üzere dizilir.
- Tepsideki dizilmiş halini eriklerin fotoğrafını çekmeyi unutmuşum tabakta gösterdim.
- Curumble hazırlanır eriklerin üzeri curumbleyle kapatılır üzerine limon rendelenir evvelce ısıtılmış 180 derece fırında kontürollü pişirilir.
Tepsi ölçüm dikdörtgen borcam : Uzunu 33 cm. Eni: 20 cm. Bardak ölçüsü: ince aşikâr çay bardağı 125 ml. Siz kendi fırın tepsinize görede ölçülerini ayarlayabilirsiniz.
Not: Hamurun kıvamı kek hamurundan biraz koyu olmalı kıvamı için bu ölçüde un az gelirse biraz daha ekleyin kıvamı tam olsun.
Erikli Nefis Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı