iltasyazilim
FD Üye
Erikli Şeftalili Fantastik Lokum Tarifi İçin Malzemeler
*4 su bardağı süt
*1, 5 su bardağı irmik
*1 su bardağı toz şeker
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 paket krem şanti
*2 paket kakaolu petibör bisküvi
*1 paket çikolatalı sos
*1 adet şeftali
*23 adet erik
*Hindistan cevizi
*Tarçın (isteğe bağlı)
*Renkli pasta süsü
Erikli Şeftalili Fantastik Lokum Tarifi Yapılışı Derin bir tencereye 4 su bardağı sütü ve bir yemek kaşığı yağı ekleyin İrmik ve toz şekeri de ekleyin Orta ateşte durmadan karıştırın Katımsı bir hal alınca ocaktan alın Başka bir kaba boşaltıp buzdolabında yarım saat bekletin
1 paket (175 gr) petibör bisküvisi toz haline getirin (ben havanda dövdüm) Dolaptan çıkardığınız muhallebiye önce iki paket krem şantiyi ardından da dövülen bisküviyi ekleyin ve yoğurun Elinize yapışmaması için süt ile ellerinizi ıslatın İstediğiniz boyutta toplar haline getirin
Ardından erikleri rendeleyin Şeftaliyi de küçük parçalar halinde kesin
Bu arada çikolata sosunuzu da hazırlamayı unutmayın
İkinci petibör bisküvinizi de yine toz haline getirip bir tepsinin içine dağıtın Üzerine az miktarda hindistan cevizi gezdirin Hazırladığınız topları tepsideki bisküvi ve hindistan cevizine iyice bulayın Her topun içine birer şeftali sıkıştırdıktan sonra avuç içinizde yeniden döndürün Topların üstüne bir parmak ucu genişliğinde yer açın Rendelenmiş erikleri top üstünde açtığınız yere doldurun Topları servis edeceğiniz kaba yerleştirin
Çikolata sosunu topların üstüne istenilen miktarda dökün Ve geri kalan şeftali parçacıklarını topların üstüne birer birer yerleştirin
Ardından pasta süsünü döküp süsleyin İsteğe bağlı çok az miktarda tarçın kullanılabilir
Lokumları buzdolabında biraz bekletmeyi unutmayın
Afiyet olsun Sevgiler
*4 su bardağı süt
*1, 5 su bardağı irmik
*1 su bardağı toz şeker
*1 yemek kaşığı sıvı yağ
*2 paket krem şanti
*2 paket kakaolu petibör bisküvi
*1 paket çikolatalı sos
*1 adet şeftali
*23 adet erik
*Hindistan cevizi
*Tarçın (isteğe bağlı)
*Renkli pasta süsü
Erikli Şeftalili Fantastik Lokum Tarifi Yapılışı Derin bir tencereye 4 su bardağı sütü ve bir yemek kaşığı yağı ekleyin İrmik ve toz şekeri de ekleyin Orta ateşte durmadan karıştırın Katımsı bir hal alınca ocaktan alın Başka bir kaba boşaltıp buzdolabında yarım saat bekletin
1 paket (175 gr) petibör bisküvisi toz haline getirin (ben havanda dövdüm) Dolaptan çıkardığınız muhallebiye önce iki paket krem şantiyi ardından da dövülen bisküviyi ekleyin ve yoğurun Elinize yapışmaması için süt ile ellerinizi ıslatın İstediğiniz boyutta toplar haline getirin
Ardından erikleri rendeleyin Şeftaliyi de küçük parçalar halinde kesin
Bu arada çikolata sosunuzu da hazırlamayı unutmayın
İkinci petibör bisküvinizi de yine toz haline getirip bir tepsinin içine dağıtın Üzerine az miktarda hindistan cevizi gezdirin Hazırladığınız topları tepsideki bisküvi ve hindistan cevizine iyice bulayın Her topun içine birer şeftali sıkıştırdıktan sonra avuç içinizde yeniden döndürün Topların üstüne bir parmak ucu genişliğinde yer açın Rendelenmiş erikleri top üstünde açtığınız yere doldurun Topları servis edeceğiniz kaba yerleştirin
Çikolata sosunu topların üstüne istenilen miktarda dökün Ve geri kalan şeftali parçacıklarını topların üstüne birer birer yerleştirin
Ardından pasta süsünü döküp süsleyin İsteğe bağlı çok az miktarda tarçın kullanılabilir
Lokumları buzdolabında biraz bekletmeyi unutmayın
Afiyet olsun Sevgiler