
Erişte Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1,5 litre su
- 1 su bardağından biraz fazla erişte
- 2 su bardağı yoğurt
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı un
- Tuz
- Zeytin yağı
- Kuru nane
Erişte Çorbası Tanımı Yapılışı
- Suyumuzu tencereye koyup kaynatıyoruz.
- Su kaynayınca eriştemizi döküp yumuşayana kadar kaynatıyoruz.
- Kaynayana kadar terbiyesini yapalım.
- Yoğurt, yumurta, unu bi kapta karıştırıyoruz.
- Erişteler yumuşayınca eriştenin suyundan yoğurtlu karışıma azar azar ek edip karıştıralım.
- Terbiyesi ılıklaşınca eriştenin üzerine yavaş yavaş dökelim ve bırakmadan kaynayana karıştıralım.
- Kaynayınca karıştırmayı bırakıp kendi halinde bir mühlet daha kaynasın.
- Sonra üzerine tuzumuzu dökelim.
- En son üzerine zeytinyağında yaktığımız kurunaneyi döküp karıştıralım. Afiyet olsun????.