
Erişte Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1 buçuk su bardağı erişte
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışık
- İsteğe nazaran kıyma
- Tuz, pulbiber
- Aldığı kadar su
- Nane
Erişte Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak tencereye yağlarımızı alalım ve kavuralım.
- Yağlar kavrulduktan sonra içerisine salçalarımızı ekleyelim.
- Salçalar da kavrulduktan sonra kıymasını ekleyelim ve karıştıralım .
- Hepsi karıştıktan sonra tuzunu pulbiberini ekleyelim.
- Daha sonra aldığı kadar suyunu koyalım ve kaynamaya bırakalım su kaynadıktan sonra eristesini ekleyelim ve pişmeye bırakalım.
- Piştikten sonra servis ederken naneyi ekleyerek servis edelim. Herkese afiyet olsun.