Erişte Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay bardağı yeşil mercimek (ön haşlanmış olacak)
- 1 orta uzunluk erişte
- Yarım kilo kuşbaşı
- (ben kemikli et kullandım etini suyunu aldım)
- Sumak
- Tuz
Erişte Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Nohutu ,mercimeği evvelden haşlıyoruz.
- Soğanı tencerede kavurup salçasını ve etini ek ediyoruz.
- Nohut ,mercimeği ek edip sıcak suyunu ek edip bir taşım kaynatıyoruz.
- Erişteyi ek edip sumak suyunu ,baharat ve tuzu ekleyip 5 dk kaynatıp altını kapatıyoruz.