
Erişte Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gram erişte
- 500 gram kıyma et
- 1 adet soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 5 dal maydanoz
- Karabiber, pul biber, tuz
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
Erişte Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Etlerimizi suyu çekene kadar kavuruyoruz.
- Üzerine soğanı doğrayıp sıvı yağ ile pişene kadar kavuruyoruz.
- Kavrulduktan sonra maydanozu kıyıp ekliyoruz ve son olarak tereyağ ile baharatlarınıda ekleyip karıştırıyoruz.
- Diğer yandan eriştelerimizi makarna usulü haşlayıp süzüyoruz.
- Tabağımıza alıyoruz, üzerine sarımsaklı yoğurt hazırlayıp döküyoruz ve kıymamızı üzerine ekliyoruz.