Erişte Salatası Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı erişte
- 1 kase garnitür
- 2 adet közlenmiş konserve biber
- 10 adet kornişon turşu (büyükse 5 adet)
- 1 kutu mısır (1 yemek kaşığı ayırın)
- 3 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak
- Tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Ayırdığınız 1 yemek kaşığı mısır
Erişte Salatası Tanımı Yapılışı
- Erişteyi üzerini geçecek kadar suda haşlayın.
- Suyunu süzün.
- Közlenmiş konserve biberi ve turşuları küçük küçük doğrayın.
- Erişteyi, mısırı, turşu, garnitür ve mısırı karıştırma kabınıza alın.
- Üzerine tuz, sarımsak rendesi, yoğurt ve mayonezi ekleyip güzelce karıştırın.
- Servis tabağına alın.
- Tavada sıvı yağ ve toz kırmızı biberi yakmadan kızdırın.
- İçine mısırı atın 2 defa çevirip ocağı kapatın.
- Salatanın üzerine dökün.