teknolojiuzmani
FD Üye

Erişte (Sebzeli Renkli) Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet yumurta
- 1 bu bardağı zerzevat püresi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 2 kök Ispanak
- 2 adet Pancar
- 5 Kapya biber
- 1 dilim Bal kabağı
- 4 havuç Havuç
Erişte (Sebzeli Renkli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle kullanacağımız sebzeyi doğrayıp, yarım çay bardağı su ile 5 dakika kadar haşlayalım.
- Daha sonra blender ile püre haline getirelim (Ben ıspanak, kapya biber ve pancar kullandım. 1 su bardağı püreden ortalama 6 beze çıkıyor ve 1 kilogramlık kavanoz erişte çıkıyor)
- Yoğurma kabına alıp soğumasını bekleyelim. İçine tuzunu yumurtasını kırıp yavaş yavaş unu ek edelim. Sert bir hamur elde edelim (Yumaklara ayırıp 10 dakika dinlendirirseniz daha kolay açılacaktır)
- Bazlama ekmek biçiminde hepsini açıp sırayla tavada artlı önlü bezdirelim.
- Soğuyan bazlamaları uzun ince dilimleyip üstüste dizip ince ince kıyalım.
- Sofra bezi üzerinde 2 gün kuruduktan sonra toplayabilirsiniz. İstediğiniz yemeğinizde kullanabilirsiniz. Afiyet olsun..