teknolojiuzmani
FD Üye
Erişte Tanımı İçin Gereçler
- 3 su bardağı un
- 2 büyük uzunluk yumurta
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
Erişte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına yumurtalar kırılır ve tuz eklenir.
- Akabinde elenmiş olan un ek edilir suyu da eklendikten sonra kıvam alana kadar yoğrulur.
- Yoğrulan hamurdan bezeler alınır ve unlanarak oklava yardımıyla açılır.
- Isıtılan tavada iki yüzeyi de eşit biçimde pişince tavadan alınır ve kesilir.
- Kesildikten sonra birinci sıcaklığını attıktan sonra tekrar tavaya alınır ve karıştırılarak 2 dakika kadar kurutma süreci yapılır.