Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Erişte

Erişte
0
18

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80

Erişte Tanımı İçin Malzemeler

  • 12 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı tuz
  • Göz kararı un

Erişte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Geniş bir kaba yumurtaları kıralım ve elimizle karıştırarak unu yoğuracamız daha geniş bir kaba alalım.
  2. Yumurta kabının hizasında olağan su dökelim ve göz kararı yavaş yavaş un ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
  3. Poğaça hamurundan biraz sert olacak biçimde yoğuralım ve yarım saat hamuru dinlendirdikten sonra beze tutarak üzerine yeniden fazla nemli olmayacak formda nemli bir bez serip çöp poşeti geçirerek bir saatte tepside dinlendirdim.
  4. Ardından tüplü saca nazaran açarak hafifçe tepserttim yani tavladım. ( sacda önlü gerili fazla pişmeden)
  5. Sacdan aldığım yufkaları pak bir sofra bezine koyarak üzerini tekrar sofra bezi ile kapatalım ki kurumasınlar.
  6. Bütün yufkaları bu biçimde yaptıktan sonra üçer adet soğumuş yufkayı üst üste koyarak evvel ortadan daha sonra hilal halinde tekrar üst üste alarak şerit halinde keselim ve eriştelerimizi kuruması için pak bir alanda masa örtüsü sererek bir gün kurutalım.
  7. Bir günün akabinde sırasıyla 200° fırında 10 dk kadar fırınlayarak soğuduktan sonra erişte kabınıza alabilir yahut paketleyebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Not: kenarlar uç kısımlarını atmayın yoğurt çorbası yahut yayla çorbasında çorba pişmeye yakın içine bir avuç atarak pişirebilirsiniz. Ben mübarek ramazan ayı için çokça yaptım sizler ölçüsünü 1 yumurta göz kararı un su formunda azaltabilir o biçimde de yapabilirsiniz. ????.

Erişte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kışa Lezzetli Sütlü (Erişte) Tanımı İçin Gereçler 500 gram süt5 adet yumurta1 kilo un1 yemek kaşığı tuz Kışa Lezzetli Sütlü (Erişte) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Unu geniş bir kabın içine aldım ve tuzu unla birlikte karıştırdım. Unun ortasını havuz halinde açtım. Sütün hepsinin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Dere Otlu Çökelekli Erişte Tanımı İçin Gereçler 1 su bardağı süt1 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuz1 çay bardağı çökelek peyniriYarım bağ dereotuAldığı kadar un dikkatli ekleyin Üzerine Sos 2 yemek kaşığı tereyağı1 çay bardağının yarısı sıvı yağ1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberİsteğe bağlı salça...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
Ev İmali Sebzeli Erişte Tanımı İçin Malzemeler Pancarlı erişte için; 1 adet pancar(bir bardak püre olacak kadar )9 su bardağı un5 adet yumurta (küçük ise 6)1.5 su bardağı süt1.5 yemek kaşığı tuz Ispanaklı erişte için; 1 bağ ıspanak9 su bardağı un5 adet yumurta (küçük ise 6)1.5 su bardağı süt1.5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Erişte Kesimi Tarifi İçin Malzemeler 12 adet yumurta1.5 yemek kaşığı tuz1 subardağı süt12 subardağı un Erişte Kesimi Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Büyük kasemize yumurtaları kıralım. Üzerine tuzumuzu ve bir su bardağı sütü ekleyip yoğurmaya başlayalım. Yavaş yavaş unu ilave...
Cevaplar
0
Görüntüleme
27
Mor Erişte Makarna Tarifi (Tavada Pişirilerek) İçin Malzemeler 2 adet mor havuç6 su bardağı un3 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuz Mor Erişte Makarna Tarifi (Tavada Pişirilerek) Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Havuçların kabuklarını soyalım. Küçük küçük doğrayalım. Üzerini geçecek kadar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
858,475Konular
981,253Mesajlar
29,553Kullanıcılar
yk393939Son üye
Üst Alt