Erişte Tanımı İçin Malzemeler
- 12 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı tuz
- Göz kararı un
Erişte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Geniş bir kaba yumurtaları kıralım ve elimizle karıştırarak unu yoğuracamız daha geniş bir kaba alalım.
- Yumurta kabının hizasında olağan su dökelim ve göz kararı yavaş yavaş un ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
- Poğaça hamurundan biraz sert olacak biçimde yoğuralım ve yarım saat hamuru dinlendirdikten sonra beze tutarak üzerine yeniden fazla nemli olmayacak formda nemli bir bez serip çöp poşeti geçirerek bir saatte tepside dinlendirdim.
- Ardından tüplü saca nazaran açarak hafifçe tepserttim yani tavladım. ( sacda önlü gerili fazla pişmeden)
- Sacdan aldığım yufkaları pak bir sofra bezine koyarak üzerini tekrar sofra bezi ile kapatalım ki kurumasınlar.
- Bütün yufkaları bu biçimde yaptıktan sonra üçer adet soğumuş yufkayı üst üste koyarak evvel ortadan daha sonra hilal halinde tekrar üst üste alarak şerit halinde keselim ve eriştelerimizi kuruması için pak bir alanda masa örtüsü sererek bir gün kurutalım.
- Bir günün akabinde sırasıyla 200° fırında 10 dk kadar fırınlayarak soğuduktan sonra erişte kabınıza alabilir yahut paketleyebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Erişte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı