
Erişteli Börek Tanımı İçin Gereçler
- 3 su bardağı erişte
- 2 yumurta
- 1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir yahut kaşar
- Biraz maydanoz
- 2 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Erişteli Börek Tanımı Yapılışı
- Sahiden çok pratik ve bir o kadar lezzetli bir tanım herkese tavsiye ederim.
- Erişteleri sıcak suya koyup 2 çay kaşığı tuz ekleyip haşlayıp süzelim.
- İçerisine 2 yumurta kırıp 2 yemek kaşığı sıvı yağ koyup karıştıralım.
- Tavanın tabanını 1 kaşık sıvı yağ ile yağlayıp eriştenin yarısını koyup bastıralım.
- Peynirli içi serip üzerine geri kalan erişteleri koyup biraz kaşıkla bastıralım.
- Kısık ateşte önlü gerili pişirelim. Afiyet olsun tahminen 20 dakikada üzere.