Erişteli Havuçlu Enfes Gün Salatası Tanımı İçin Materyaller
- 4-5 adet büyük havuç
- 1 küçük çorba kasesi mısır
- 1 büyük çorba kasesi dolusu erişte
- 1 büyük çorba kasesi dolusu yoğurt
- 1 büyük çorba kasesi köz kırmızı biber (hazır alacaksanız bir kavanoz kâfi olacaktır.)
- 2 diş sarımsak
- 2-3 yemek kaşığı mayonez
- Tuz
- Zeytinyağı
- Yarım bağ dereotu
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Erişteli Havuçlu Enfes Gün Salatası Tanımı Yapılışı
- Havuçları rendeleyip yaklaşık yarım çay bardağı kadar zeytinyağında kavuralım.
- Kavrulduktan sonra geniş bir kaba alıp soğumaya bırakalım.
- Başka bir tencerede suyu kaynatıp, erişteleri haşlayalım. Ben mesken imali erişte kullandım ve çok haşlamadım, hafif canlı kaldı.
- Erişteleri de suyunu süzdükten sonra havuzların üzerine alalım ve içine kıyılmış dereotu ile mısırı ekleyelim.
- Geniş bir kapta yoğurdu, rendelenmiş sarımsağı, mayonezi ve tuzu karıştıralım. (yoğurdunuz kesinlikle susuz olsun ve ekşi olmasın).
- Hazırladığımız yoğurdu eriştelere karıştırıp salatanızı servis edene kadar buzdolabında koruma edin.
- Üzeri için bir tavaya yarım su bardağı kadar zeytinyağını, küp küp doğradığımız köz biberi ve toz kırmızı biberi alıp 5-6 dk. Kadar pişirelim.
- Salatanızı servis ederken biberli sostan üzerlerine birer yemek kaşığı olacak halde gezdirin. Şimdiden afiyet olsun ????????.