Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Erişteli Havuçlu Enfes Gün Salatası

Erişteli Havuçlu Enfes Gün Salatası
0
105

yasuo

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
75
eristeli-havuclu-enfes-gun-salatasi.jpg

Erişteli Havuçlu Enfes Gün Salatası Tanımı İçin Materyaller

• 4-5 adet büyük havuç
  • 1 küçük çorba kasesi mısır
  • 1 büyük çorba kasesi dolusu erişte
  • 1 büyük çorba kasesi dolusu yoğurt
  • 1 büyük çorba kasesi köz kırmızı biber (hazır alacaksanız bir kavanoz kâfi olacaktır.)
  • 2 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı mayonez
  • Tuz
  • Zeytinyağı
  • Yarım bağ dereotu
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Erişteli Havuçlu Enfes Gün Salatası Tanımı Yapılışı

1. Havuçları rendeleyip yaklaşık yarım çay bardağı kadar zeytinyağında kavuralım.
  2. Kavrulduktan sonra geniş bir kaba alıp soğumaya bırakalım.
  3. Başka bir tencerede suyu kaynatıp, erişteleri haşlayalım. Ben mesken imali erişte kullandım ve çok haşlamadım, hafif canlı kaldı.
  4. Erişteleri de suyunu süzdükten sonra havuzların üzerine alalım ve içine kıyılmış dereotu ile mısırı ekleyelim.
  5. Geniş bir kapta yoğurdu, rendelenmiş sarımsağı, mayonezi ve tuzu karıştıralım. (yoğurdunuz kesinlikle susuz olsun ve ekşi olmasın).
  6. Hazırladığımız yoğurdu eriştelere karıştırıp salatanızı servis edene kadar buzdolabında koruma edin.
  7. Üzeri için bir tavaya yarım su bardağı kadar zeytinyağını, küp küp doğradığımız köz biberi ve toz kırmızı biberi alıp 5-6 dk. Kadar pişirelim.
  8. Salatanızı servis ederken biberli sostan üzerlerine birer yemek kaşığı olacak halde gezdirin. Şimdiden afiyet olsun ????????.
Not: kullandığım kaselerin görselini paylaştım. Büyüklüğünün anlaşılması içinde içine yumurta koydum ????????.

858,476Konular
981,262Mesajlar
29,554Kullanıcılar
MiklosSon üye
Üst Alt