
Erişteli Tavuklu Salata Tanımı İçin Gereçler
- 1 tavuk göğsü
- 1,5 su bardağı erişte
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 bardak ceviz içi
- 1 kase yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- Yağ
- Pul biber
- Nane
Erişteli Tavuklu Salata Tanımı Yapılışı
- Tavuk göğsü su ile haşlanır ve didiklenir.
- Erişteler de haşlanır süzülür.
- Mercimek de yıkanır ve haşlanıp süzülür.
- Farklı bir kasenin içine sarımsak rendelenir.
- Didiklenmiş tavuk, haşlanmış erişte ve mercimek karıştırılır.
- Üzerine yoğurtlu karışım dökülür damak tadına nazaran tuz eklenir karıştırılır.
- Tereyağı bir tavada eritilir.
- Pul biber ve nane de içine eklenip kokusu çıkana kadar karıştırılır ve karıştırılmış salatanın üzerine dökülüp servis yapılır. Afiyet olsun
.