
Erişteli Tavuklu Tarhana Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk baget
- 3 yemek kaşığı toz tarhana
- 3- 4 yemek kaşığı kadar ev eriştesi
- 4 -5 su bardağı tavuk suyu veya su (çorba yoğunluğunu ne kadar istiyorsanız ona göre ayarlayın)
- Sıvı yağ
Erişteli Tavuklu Tarhana Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tavuk bagetler bolca su ile haşlanır.
- Haşlanan tavuklar didiklenir.
- Tencereye sıvı yağ alınır. Tarhana eklenip hafifçe kavrulur.
- Kavrulan tarhanaya soğumuş tavuk suyu eklenir. (sıcak su ekleyince tarhana topak topak oluyor).
- Suyu eklenen tarhana karıştırarak kaynayana kadar pişirilir.
- Kaynamaya başlayınca altı kısılır.
- Didiklenen tavuk ve erişte eklenir. Ara ara karıştırılarak erişteler yumuşayana kadar pişirilir.

Not: tarhananız salçalı değilse salça ekleyebilirsiniz ben eklemedim.
Not 2: tarhananızın tuz durumuna göre tuzu ayarlayabilirsiniz. Benim tarhanam az tuzlu. Bir miktar tuz da tavukları haşlarken ekledim ve dengeledi.
Erişteli Tavuklu Tarhana Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı