Erişteli Yeşil Mercimek Corbası nasıl yapılır
imageseristeliyesilmercimekcorbasitarifiresimli5ad454f0ec16c
Malzemeler
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ
2 corba kaşığı domates salcası
1 su bardağı yeşil mercimek
12 su bardağı erişte
kuru nane, pul biber
tuz, karabiber
2 su bardağı tavuk suyu (eğer yoksa, 1 adet tavuk bulyonu 2 su bardağı kaynar suda eritin)
8 su bardağı kaynar su
Erişteli Yeşil Mercimek Corbası Yapılışı
Yeşil mercimekleri yaklaşık 20 dakika bol suda haşlayın Haşlanan mercimekleri suzun Kenara ayırın
Soğan ve sarımsağı kucuk kucuk doğrayın
Derin bir tencereye yağları ekleyip eritin Eriyen yağa soğan ve sarımsağı ekleyin Pembeleşip yumuşayıncaya kadar kavurun
Salcayıda ilave edip bir iki kere karıştırın Tavuk suyunu ve kaynar suyu yavaş yavaş ilave edin Mercimekleri ekleyin Su kaynayınca erişteleri ilave edin
Tuz ve karabiber ilave edin
Kısık ateşte mercimek ve erişteler pişene kadar bir iki taşım kaynatın
Ayrı bir tavaya cok az tereyağ koyun Kuru nane ve pul biber ilave edip kızdırın Pişen corbaya ilave edip bir taşım daha kaynatın
Sıcak olarak servis edin
(Tarif Remix 1 kitabından uyarlanmıştır)
Afiyet olsun
imageseristeliyesilmercimekcorbasitarifiresimli5ad454f0ec16c
Malzemeler
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı zeytinyağ
2 corba kaşığı domates salcası
1 su bardağı yeşil mercimek
12 su bardağı erişte
kuru nane, pul biber
tuz, karabiber
2 su bardağı tavuk suyu (eğer yoksa, 1 adet tavuk bulyonu 2 su bardağı kaynar suda eritin)
8 su bardağı kaynar su
Erişteli Yeşil Mercimek Corbası Yapılışı
Yeşil mercimekleri yaklaşık 20 dakika bol suda haşlayın Haşlanan mercimekleri suzun Kenara ayırın
Soğan ve sarımsağı kucuk kucuk doğrayın
Derin bir tencereye yağları ekleyip eritin Eriyen yağa soğan ve sarımsağı ekleyin Pembeleşip yumuşayıncaya kadar kavurun
Salcayıda ilave edip bir iki kere karıştırın Tavuk suyunu ve kaynar suyu yavaş yavaş ilave edin Mercimekleri ekleyin Su kaynayınca erişteleri ilave edin
Tuz ve karabiber ilave edin
Kısık ateşte mercimek ve erişteler pişene kadar bir iki taşım kaynatın
Ayrı bir tavaya cok az tereyağ koyun Kuru nane ve pul biber ilave edip kızdırın Pişen corbaya ilave edip bir taşım daha kaynatın
Sıcak olarak servis edin
(Tarif Remix 1 kitabından uyarlanmıştır)
Afiyet olsun