Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tanımı İçin Materyaller
- 1 adet soğan
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı erişte
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 7 su bardağı sıcak su
- Tuz
Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yeşil mercimekler bol suda 20 dk kadar haşlanır.
- Haşlanan mercimeklerin suyu süzülür.
- Farklı bir tencerede yemeklik doğranmış soğan yağda kavrulur.
- Akabinde salça eklenir. Kavurmaya devam edilir.
- Sonra mercimek ve erişteler eklenir akabinde 8 bardak sıcak su eklenir, tuzu ekleir, kısık ateşte pişmeye bırakılır.
- Erişteler yeterlice yumuşayınca altı kapatılır.Afiyet olsun .