Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tanımı İçin Gereçler
- 1,5 bardak yeşil mercimek
- 1,5 bardak erişte
- 1 adet tavuk ya da et bulyon
- 1 adet soğan
- 1,5 kaşık salça
- 1 kaşık sıvı yağ
- Yarım kaşık katı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 8 bardak su
Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Mercimekleri üzerine gecene kadar su koyalım 20 dk haşlayalım.
- Haşlanan mercimekleri süzelim.
- Tıpkı tencereyi kullanabilirsiziniz. Yağımızı koyup eridikten sonra doğradığımız soğanları koyalım. Pembeleşmeye yakın olan soğanlara salçamızı koyup kavuralım.
- Üzerine sıcak suyumuzu koyup bulyonumuzu koyup eritelim vede soğanlar biraz pişsin.
- Kaynayan suya mercimeklerimizi ve eriştemizi koyalım tuzumuzu damak zevkinize nazaran koyalım.
- Altını kısıp erişteler pişene kadar yaklaşık 15 dk pişirelim.
- Ve afiyet olsun.
- Fotoğraflarınızı bekliyorum ????.