elektronikci
FD Üye
Eriştenin Üzerine Kavrulmuş Ceviz Ve Kırmızı Biber Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı erişte
- 2 adet tatlı kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 avuç ceviz
- Tuz
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 çay bardağı su
- Tuz
- 2 diş sarımsak
Eriştenin Üzerine Kavrulmuş Ceviz Ve Kırmızı Biber Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk evvel eriştemizi kaynar suda düzgünce kaynatıyoruz.( 10/15 dakika)
- Bir derin kaba 5 yemek kaşığı yoğurt koyuyoruz.
- Üzerine bir çay bardağı su ek edip yeterlice karıştırıyoruz.
- Yoğurt katıysa az daha isteğe nazaran su ek edebilirsiniz.
- Yoğurt sosun üzerine 2 diş rendelenmiş sarımsak ek edin ve azda tuz.
- Erişteleri çıkarıp süzgecten geçirin ve yoğurt sosuna ek edin.
- İyice karıştırın.
- Bir tencereye doğranmış kırmızı biber ve zeytin yağını ek edin.
- İyice kızarana kadar karıştırın ve cevizi ekleyin.
- Onunla beraberde karıştırın.
- Erişteye küçük bir tabakla form verin ve üzerine kırmızı biberi cevizle bir arada dökün.
- Azda zeytin yağından dökün.Afiyet olsun. ????????????????.