Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ermeni Mutfağı-Ermeni Yemek Kulturu

Ermeni Mutfağı-Ermeni Yemek Kulturu
0
70

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Ermeni Yemek Kulturu,Ermenilerin yemekleri,Ermenilerin yoresel yemekleri,Geleneksel Ermeği Mutfağı,Ermeni mutfak kulturu

Ermeni Yemekleri

Topik
Topik, Ermeni mutfağının şarkılar ve manilere konu olmuş en ozgun tadlarından biri Gelgelelim, Kumkapılı Topikci Hampik'in maniler okuyarak sattığı topikler de, tıpkı otekiler gibi hafızalardan silinmeye yuz tuttu Topik, bugun yalnızca İstanbul'da biriki meyhanede soğuk meze tepsisini susluyor ve Ermenilerin yoğun olarak yaşadığı semtlerden Kurtuluş'ta bazı mezecilerde satılıyor Bir de tabii, yaprak sarması ve midye dolması ile birlikte, Ermenilerin geleneksel Dzununt ve Zadik sofralarındaki vazgecilmez yerini koruyor

Malzemeler: (12 kişilik)
3 orta boy patates,
½ kg nohut,
2 kilo soğan ½ kg tahin,
4 tatlı kaşığı şeker,
2 tatlı kaşığı tuz,
3 tatlı kaşığı tarcın,
2 tatlı kaşığı kara biber,
2 tatlı kaşığı yeni bahar,
3 corba kaşığı dolmalık fıstık,
3 corba kaşığı kuru uzum

Yapılışı: Patatesleri kabukları ile birlikte haşlayın Bir gece onceden ıslattığınız nohutu, iyice pişirin Kabuklarını soyduğunuz patatesleri pure haline getirin Nohutları da aynı şekilde, tek tek kabuklarını temizleyerek iyice ezin ve pure kıvamına getirin Soğanları ince ince doğrayın, tuzsuz olarak haşlayın Pişen soğanı suzgece koyup suyundan arındırın Soğan suyunu saklayın Patates ve nohut puresini birleştirip icine 2 kaşık tahin, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 kaşık soğan suyu ilave edin Bu pureyi bir sure serin bir yerde dinlendirin Suyundan arındırılmış soğana tahta bir kaşık ile tahini yedirin, icine şeker, 1 tatlı kaşığı tuz, tarcın, kara biber, yeni bahar ve dolmalık fıstığı ilave edin Dinlendirdiğiniz pureden avuc ici buyukluğunde bir top alarak 2 temiz bezin arasına yerleştirin Bu topu, oklava ile acarak bir dikdortgen elde edin Daha sonra bezlerin arasından alıp, icine bir miktar soğan koyarak bohca haline getirin Butun pureyi aynı şekilde soğanlarla birleştirip bohcalar oluşturun Yeniden serin bir yere alın ve iyice dinlendirin İkram ederken uzerine tarcın serpmeyi unutmayın

Khavidz
Yapılışı basit gibi gorunen ancak kıvamını tutturmak icin maharet isteyen Khavidz, Ermeni mutfağının en lezzetli bayram tatlılarından biri İci tavukgoğsune yakın bir yoğunlukta, hatta hafifce sulu olması gereken Hhavidz'in uzeri ise tıpkı kazandibi gibi iyice kızarmış olmalı Ermeni ustaların calıştığı Kapalıcarşı'nın eski lokantalarında yapılan ozel Hhavidz gunleri artık unutulmuş durumda Hhavidz şimdi yalnızca, geleneklerin korunduğu bazı evlerde yaşatılıyor

Malzemeler: (8 kişilik)
125 gr tereyağ,
1 kg sut,
8 corba kaşığı un,
9 corba kaşığı şeker,
1 tatlı kaşığı vanilya,
1 corba kaşığı irmik

Yapılışı: Sutu, şekeri ve vanilyayı birlikte kaynatın Cok kısık ateşte, unun rengini koyulaştırmadan 20 dakika kavurun Kaynamış sutu azar azar dokerek una yedirin Karışımın boza kıvamına gelmesine dikkat edin Tercihan ufak bir bakır tencereyi veya fırına girebilecek bir kabı yağlayıp irmikleyin Khavits hamurunu dokun, kısık ateşte ustu nar gibi kızarana kadar pişirin Piştikten sonra ters cevirin ve servis yapın Servis sırasında uzerine tarcın ekebilirsiniz
 
858,505Konular
982,654Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt