Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Ertesi Güne Hazır Olan Turşu Tarifi (Yağlı Turşu)

Ertesi Güne Hazır Olan Turşu Tarifi (Yağlı Turşu)

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
ertesi-gune-hazir-olan-tursu-tarifiyagli-tursu.jpg

Sonraki Güne Hazır Olan Turşu Tanımı (Yağlı Turşu) İçin Gereçler

  • 1 kg turşuluk biber
  • 1 baş sarımsak
  • 1 su bardağı sirke
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 dolu yemek kaşığı turşuluk kalın tuz
  • 2 su bardağı tatlı su

Sonraki Güne Hazır Olan Turşu Tanımı (Yağlı Turşu) Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Bir tencereye yağ, sirke, tuz ve su konulup karıştırılır. Orta ateşte kaynamaya bırakılır.
  2. Biberler yıkanıp hazırlanır yerken nasıl olmasını istiyorsanız o halde kesebilirsiniz. Ben. Yalnızca saplarını aldım.
  3. Sirkeli yağlı su kaynamaya başlayınca biberler konulur ve ortada delikli kevgir kaşık ile alt üstü edilip karıştırılır.
  4. Rengi sararınca kaşık ile süzdürülür ve biberler bir tepsiye alınır.
  5. Soyulup hazır edilmiş sarımsaklar biberlerin üzerine dilimlenir ve harmanlanır.
  6. İsterseniz biraz maydanoz kıyıp koyabilirsiniz yada en son biberleri kavanoza koyunca üzerine birkaç kısım maydanoz koyabilirsiniz.
  7. Ilındıktan sonra uygun kavanoza konulur ve ılınmış olan suyu da üzerine dökülüp kavanoz sıkıca kapatılarak buz dolabına kaldırılır.
  8. 1 gün sonra çabucak yemeye hazır????.
Sonraki Güne Hazır Olan Turşu Tanımı (Yağlı Turşu) Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Çabuk Turşu Yağlı Sirkeli Biber Turşusu Tanımı İçin Gereçler Yarım kilo kadar kıl biber1 çorba kaşığı turşuluk tuz1 büyük çay bardağı sıvı yağ1 büyük çay bardağı sirke (Ben üzüm kulandım elma da olur)3.5 su bardağı suYarım baş sarımsakBiraz maydanoz Çabuk Turşu Yağlı Sirkeli Biber Turşusu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Yağlı Turşu Tanımı İçin Malzemeler 1 yahut 1,5 kilo kadar biber2 su bardağı su1 su bardağı sıvı yağ1 su bardağı sirke3 yemek kaşığı kaya tuzu1 baş sarımsakKereviz yaprakları Yağlı Turşu Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Biberleri ister doğrayın isterseniz de bütün olarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
87
Yağlı Trakya Turşusu (Çabuk Turşu) Tarifi İçin Malzemeler 1 kg turşuluk biber ( Balık biberi, kıl biber, körüklü kıl biber, top biber süs (çiçek) biberi vs ) 1 baş sarımsak 1 büyük su bardağı sirke 1 büyük su bardağı sıvı yağ 1 dolu yemek kaşığı turşuluk kalın tuz 2 büyük su bardağı su Kaç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
Terbiyeli Tuzu Az Enfes Karışık Turşu (Çıtır Çıtır Ve Daima Taze) Tanımı İçin Gereçler 2 kg salamura salatalık yahut kornişon1 kg salamura biber turşusu Taze olarak Yarım beyaz turşuluk lahana1 kilo biraz kalın havuç1 demet maydanoz1 demet maydanoz kadar yeşil kereviz yaprağı yarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
117
Pancar Turşusu (2 Güne Hazır) Tanımı İçin Malzemeler 1 kg pancar1 su bardağı üzüm sirkesi8 adet sarımsakTuz Pancar Turşusu (2 Güne Hazır) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Pancarlarımızı soyalım yıkayalım ,ikiye bölüp su ile doldurduğumuz tencerede yumuşayana kadar haşlayalım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,325Kullanıcılar
Üst Alt