Erzurum Gliko nasil yapilir?
GLİKO NASIL YAPILIR? Bir tencerenin içine köftelik bulguru koyduktan sonra köftelik bulgurun içerisine kaynatmış olduğumuz suyu ve tuzu ekliyoruz. Malzemeleri ekleyip kısık ateşin üzerinde 5 dk demlenmeye bırakarak ocaktan aldıktan sonra üzerini örtüyle sarıp 10 dk bekletiyoruz.
Gillor nasil yapilir?
Gıllor Tarifi (Yoğurtlu Bulgur Köftesi) Nasıl Yapılır?
- Gıllor ya da yoğurtlu bulgur köftesi için bulguru seçin ve isterseniz yıkayın ya da yıkamadan kullanın.
- Bulguru tencereye alıp üzerine tuz ekleyip kaynar su ilave edin.
- Tencere kaynayınca ocağı kısıp suyunu tamamen çekene kadar pişirin.
Erzurum den köftesi nasıl yapılır?
Bulgur Köftesi (Erzurumun Den Köftesi) Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bulgur sıcak su ile ıslatılır ve kabartılır.
- Diğer tarafta soğanlar incecik piyazlık doğranır.
- Bulgura un, tuz, çok az karabiber ve pul biber de ilave edildikten sonra yoğrulur.
- Hamurdan küçük parçalar koparılır, köfte şekli verilir ve tepsiye dizilir.
Giliko nasil yapilir?
Bulgur sadece tuz koyarak suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Ilındıktan sonra ununu katarak birbirini tutana kadar yoğuruyoruz.İster sıkarak ister yuvarlayarak şekil verip haşlıyoruz. Küçük bir tavaya sıvı yağ koyup salçayı kavuruyoruz. Kavrulan salçaya kıvam verene kadar az su koyuyoruz.
Glorik Yemeği nasıl yapılır?
Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Salçaları ekleyip kavurmaya devam edin. Rendelenmiş domates ve ince doğranmış biberi ilave edin. Sıcak su ekleyin ve kaynamaya bırakın.
Gliko nedir erzurum?
Gliko, diğer yörelerde yalancı köfte-bulgur köftesi olarak da bilinen,
Erzurum yöresine ait bir yemektir. Bulgur, baharat, un, yumurta ve yoğurt ile yapılmaktadır. Bir tencerenin içine koyulan köftelik bulgura kaynamış su ve tuz eklenir. Malzemeler eklendikten sonra kısık ateş üzerinde 5 dakika demlenmeye bırakılır.
Gliko koftesi nasil yapilir?
Gliko Tarifi Nasıl Yapılır?
- Bulguru yıkayın ve bir tencereye alın. …
- Tuzunu da ekledikten sonra pişmeye bırakın. …
- Bulgur piştikten sonra altını kapatın ve henüz oldukça sıcakken içine unu ilave edin ve güzelce karıştırın.
- Avucunuzla iyice sıkarak köfte şeklinde şekillendirin ve bir kenara alın.