Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Erzurum İçli Kete

Erzurum İçli Kete

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63

Erzurum İçli Kete Tanımı İçin Malzemeler


Hamuru için
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta (Sarıları üzerine sürülecek)
  • 1 paket maya
  • 1 tatlı kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un
İçi için
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un
  • Tuz
Arası için
  • Sıvı yağ

Erzurum İçli Kete Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Hamurumuzu yapacağımız kaba süt, şeker ve mayayı koyup karıştıralım öteki materyalleri de katıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım ve hamurumuzu mayalanmaya bırakalım.
  2. Bu tanımdan 1,5 tepsi çıkıyor.
  3. Mayalanmış hamurumuzu 12 eşit kesimlere bölelim ve açmaya başlayalım.
  4. Hamurumuzu orta uzunluk tepsi büyüklüğünde açalım içine sıvı yağ sürelim ve ortadan ikiye bölelim.
  5. Hamurumuzun içine harcımızı yayıp gül böreği halinde saralım.
  6. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyalım.
  7. Bu süreci öbür bezelere de uygulayalım.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürün ve evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin ❤️.
Erzurum İçli Kete Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

İçli Kete (Erzurum Kete) Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı süt1/2 (yarım) sıvı yağ (yarım su bardağı)1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı1,5 tatlı kaşığı tuz1 paket kuru maya veya (yarım paket yaş maya)Aldığı kadar un (4,5 – 5 su bardağı) İçi için; Yarım su bardağı sıvı yağ1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
İçli Kat Kat Kete Tanımı İçin Malzemeler 1,5 su bardağı süt1 su bardağı yoğurtYarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ2 adet yumurta akı (Sarılar üstüne)3 tatlı kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz1 paket toz mayaUn (kontrollü ekleyin) İç malzeme 150 gr tereyağı1 çay bardağı sıvı yağı3 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
İçli Kete Tanımı İçin Materyaller 3 su bardağı ılık süt1,5 su bardağı sıvı yağ yahut zeytinyağı1 yemek kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 paket kuru maya yahut yaşmaya7 su bardağı un (Kontrollü ekleyelim) Orta Katına Sürmek İçin Zeytinyağı ve tereyağı karışımı İçi İçin 3 yemek kaşığı tereyağı1 çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
25
İçli Kete Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık sütYarım paket yaşmaya yahut 1 paket instant maya1 çay bardağı yoğurt1 su bardağı sıvı yağ2 adet yumurta ( akı içine sarısı dışına )1 yemek kaşığı sirke2 tatlı kaşığı şeker1,5 tatlı kaşığı tuzAlabildiği kadar un Ara katları için; 50 gram...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
Tel Tel Kete Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için; 1 çay bardağı ılık suYarım paket kuru maya1 tatlı kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz1 yemek kaşığı sirke2 su bardağı ılık süt6,5 su bardağı un İçine sürmek için 1 paket margarin yada tereyağı1 su bardağı sıvı yağ Tel Tel Kete Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt