bilgisayarci
FD Üye
Erzurum İçli Kete Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için
- 2 su bardağı ılık süt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (Sarıları üzerine sürülecek)
- 1 paket maya
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 su bardağı un
- Tuz
- Sıvı yağ
Erzurum İçli Kete Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Hamurumuzu yapacağımız kaba süt, şeker ve mayayı koyup karıştıralım öteki materyalleri de katıp yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım ve hamurumuzu mayalanmaya bırakalım.
- Bu tanımdan 1,5 tepsi çıkıyor.
- Mayalanmış hamurumuzu 12 eşit kesimlere bölelim ve açmaya başlayalım.
- Hamurumuzu orta uzunluk tepsi büyüklüğünde açalım içine sıvı yağ sürelim ve ortadan ikiye bölelim.
- Hamurumuzun içine harcımızı yayıp gül böreği halinde saralım.
- Yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyalım.
- Bu süreci öbür bezelere de uygulayalım.
- Üzerine yumurta sarısı sürün ve evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin .