Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Erzurum Ketesi

Erzurum Ketesi
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
erzurum-ketesi.jpg

Erzurum Ketesi Tanımı İçin Materyaller

  • 5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 küçük paket toz maya
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 2 yumurta
  • 6 su bardağı un ( dikkatli atın unu )
Açmak için
  • Nişasta
Ortasına sürmek için
  • Sıvı yağ
Üzerine sürmek için
  • Yumurta sarısı

Erzurum Ketesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Ilık sütün içine toz mayayı ve 1 tatlı kaşığı toz şekeri atıp 10 dakika bekletin.
  2. Daha sonra, öteki gereçleri ekleyin ve unu yavaşça ek edip yoğurmaya başlayın.Çok sert olmayan kulak göğsü kıvamında hamur elde edelim.
  3. Hamuru 1 saat mayalandırın.
  4. Mayalanan hamuru 2 ceviz büyüklüğünde toplar yapın.
  5. Yapmış olduğunuz topları nişasta ile açabildiğiniz kadar incecik açın. Yufkanın üzerindeki fazla nişastayı alın ve.
  6. Ortasına 1 yemek kaşığı sıvı yağı sürün yufkanın her yerine yayın.
  7. Yufkayı bir köşesinden katlamaya başlayın, sonra daire halini verin ve üzerine elinizle bastırın.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürün.
  9. 200 dc fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  10. Hepsi bu kadar. Yapanlara şimdiden afiyet olsun ???? instagram aynurlugunler sayfamı takibe alırsanız çok şad olurum ????❤.
 
858,478Konular
981,314Mesajlar
29,570Kullanıcılar
samsungcloudSon üye
Üst Alt