Erzurum Ketesi Tanımı İçin Materyaller
- 5 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 küçük paket toz maya
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2 yumurta
- 6 su bardağı un ( dikkatli atın unu )
- Nişasta
- Sıvı yağ
- Yumurta sarısı
Erzurum Ketesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Ilık sütün içine toz mayayı ve 1 tatlı kaşığı toz şekeri atıp 10 dakika bekletin.
- Daha sonra, öteki gereçleri ekleyin ve unu yavaşça ek edip yoğurmaya başlayın.Çok sert olmayan kulak göğsü kıvamında hamur elde edelim.
- Hamuru 1 saat mayalandırın.
- Mayalanan hamuru 2 ceviz büyüklüğünde toplar yapın.
- Yapmış olduğunuz topları nişasta ile açabildiğiniz kadar incecik açın. Yufkanın üzerindeki fazla nişastayı alın ve.
- Ortasına 1 yemek kaşığı sıvı yağı sürün yufkanın her yerine yayın.
- Yufkayı bir köşesinden katlamaya başlayın, sonra daire halini verin ve üzerine elinizle bastırın.
- Üzerine yumurta sarısı sürün.
- 200 dc fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Hepsi bu kadar. Yapanlara şimdiden afiyet olsun ???? instagram aynurlugunler sayfamı takibe alırsanız çok şad olurum ????❤.