
Erzurum Su Böreği Tanımı İçin Materyaller
Bir yuvarlak tepsi için
- Yumurta büyükse 6
- Ortaysa 7 tane
- 1 yemek kaşık tuz
- 1 yumurta kabuğu ile su
- 1 yemek kaşık sıvı yağ
- Aldığı kadar un
- Ben erzurum civil peyniri kullandım isteyen beyaz peynirde kullana bilir yada soğanlı kıymada kavurup koyabilirsiniz
- Maydanoz
- 200 eritilmiş tereyağı
- Büyük uzunluk tencere
- Büyük kap soğuk su
Erzurum Su Böreği Tanımı Yapılışı
- Yumurtaları kırın üzerine su sıvı yağ ve tuzu ek edin karıştırın unu yavaş yavaş ekleyin biraz sert olsun hamuru dinlendirin 1 saat kadar açılması kolay olacak. Dinlenen hamurdan 14 tane beze yapın 13 de olabilir.
- Bezeleri unla açın çok ince olmayacak açılan yufkaları üçgen formunda katlayabilirsiniz fotoğrafta gördüğünüz üzere.
- Açılan bezeleri büyük bir tencerede su kaynatın içine 2 yemek kaşık tuz atın ve bir yufkayı içine atın 1-2 dakika bekletin çıkarın.
- Soğuk suyun içine atın çıkarın yufkanın suyunu elinizle alın yağlanmış tepsiye koyun sonra 7 tane yufkayı bu türlü yapın.
- Aralarınada eritilmiş tereyağını 1, 5 yemek kaşığı kadar üzerine gezdirin her katına sonra peynir ve maydanoz koyun.
- Üzerine birtane kuru yufka serin haşlanmamış (O orta suyu çekiyor) geriye kalan 6 yufkayıda haşlayın tepsiye yeniden ortalarda tereyağı gezdirin.
- Biten yufkanın üzerinede 2 yemek kaşık yağ gezdirin 180 derecede fırında pişirin üzeri kızardığında çıkarın biraz söğüşün kesin.