Erzurum Yöntemi Aşotu Çorbası (Mükemmel Bir Lezzet) Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı haşlanmış aşurelik buğdayı
- 2,5 litre su
- 1,5 su bardağı taze yoğurt
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı süt
- 1 adet ufak doğranmış büyük uzunluk soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ yada tereyağı
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Kurutulmuş aşotu yada taze aşotu
Erzurum Adabı Aşotu Çorbası (Mükemmel Bir Lezzet) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle bir tencereye 2, 5 litre kadar suyu koyup, kaynatalım. Kaynayan suya haşlanmış buğdayları ekleyelim.
- Bir yandan diğer bir kapta yoğurdu, unu, yumurtayı ve yarım su bardağı sütü koyup bir yeterlice karıştıralım.
- Kaynayan çorbanın suyundan bir yada iki çömçek yoğurt terbiyesine ekleyip karıştıralım. Sonra yoğurt terbiyesini tekrar tenceredeki çorbaya koyup bir taşım kaynatalım ortada bir karıştırmayı ihmal etmeyelim.
- Şimdi bir tavada soğanı ve yağı alıp hafif karamelize pembeleşene kadar kavuralım.
- Kaynayan çorbaya evvel tuzu sonra kavrulmuş soğanı ve aşotu koyup, bir hoş karıştıralım ve çorbanızı kaseye koyup afiyetle sıhhatle tüketebilirsiniz. ???????????? Şimdiden deneyeceklere kolay gelsin ve afiyet şifa olsun. Bir sonraki tanımda görüşmek üzere hoşçakalın sağlıcakla kalın????????????
Erzurum Yolu Aşotu Çorbası (Mükemmel Bir Lezzet) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı