Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Erzurum Usulü Un Helvası (Lotus Crunchy Bıscoff)

Erzurum Usulü Un Helvası (Lotus Crunchy Bıscoff)
0
47

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
erzurum-usulu-un-helvasilotus-crunchy-biscoff-8.jpg

Erzurum Yolu Un Helvası (Lotus Crunchy Bıscoff) Tanımı İçin Materyaller

  • 125 gram tereyağı
  • Yarım  su bardak zeytinyağı
  • 2,5 su bardağı un
  • 1,5 çay bardak toz şeker (Arttırabilirsiniz)

Erzurum Yordamı Un Helvası (Lotus Crunchy Bıscoff) Tanımı Yapılışı

  1. Bir tencereye tereyağı  ve zeytinyağı alıp eritilir.
  2. Eriyen yağa un eklenip, yağ ve un  orta ateşte durmaksızın kavrulur. Biraz sabır gerekiyor bu basamakta.
  3. Rengi kahverengi renk alan helvanın altı kapatılıp toz şeker eklenir. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar yeterlice karıştırılır.
  4. Kıvamını alan helva birinci etapta sıvı üzere gelecek ancak servis tabağına alıp soğumaya başladıkça katılaşacaktır. Üzerini sıcakken ceviz ile süsleyebilirsiniz.
  5. Kimi tanımlarda şeker ile birazcık su ek si üzere tarifler var özgün erzurum un helvasında asla su yok bilginiz olsun. Tadı sıcakken bildiğiniz lotus crunchy biscoff, soğuyunca lotus bisküvi. Tanım başlığına o yuzden yazdım. Lutfen deneyin ve fikrinizi paylaşın.
 
858,499Konular
982,584Mesajlar
30,351Kullanıcılar
kerimcan98Son üye
Üst Alt