elektronikci
FD Üye
Erzurum Metodu Yumurta Pilavı Tanımı İçin Materyaller
Hamuru için;
- 4 adet yumurta
- 4 su bardağı su (800 ml )
- Aldığı kadar un ( mantı hamuru kıvamında olacak)
- Tuz
- Tereyağı
- Su
- Tuz
- 5 yaprak kıvırcık
- 3 adet salatalık
- 4 adet yeşil soğan
- 5 adet domates
- Yarım demet nane
- 1 demet roka
- Yarım demet maydanoz
- 1 demet dereotu
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
Erzurum Yordamı Yumurta Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle hamurunu hazırlamak için derin bir kaba yumurtayı ,suyu ve tuzu ekliyoruz.
- Akabinde üzerine yavaş yavaş yoğurarak ununu ekliyoruz.
- Mantı hamuru kıvamına gelene kadar yoğuruyoruz.
- Düzgünce yoğurduğumuz hamuru bezelere ayırıp 15 dk dinlendiriyoruz.
- Akabinde erişte uzunluğunda kesiyoruz yada erişte makineniz varsa onlada kesebilirsiniz.
- Daha sonra salatasını hazırlıyoruz ve bütün yeşillikleri doğrayıp domatesinide doğradıktan sonra zeytin yağını katıp, tuzunu da yerken ayarlıyoruz.
- Pişirmek için evvelden kaynatıp tuzunu ayarladığınız suya katıp kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Makarna üzere haşlıyoruz.
- Süzüyoruz akabinde üzerine biraz soğuk su döküp süzüyoruz.
- Akabinde servis tabağına alıp erittiğimiz tereyağından üzerine gezdiriyoruz.
- İsteğe bağlı dilerseniz salataylada karıştırıp yiyebilirsiniz ben o denli seviyorum denemenizi tavsiye ederim esasen aşağıya fotoğraf atacağım görebilirsiniz yada dilerseniz sade tereyağı da gezdirip tüketebilirsiniz tercih sizin.
Not : ailenize nazaran pişirdikten sonra kalan erişteyi kurutup derin dondurucuya koyabilirsiniz.
Ayriyeten ölçüleri artırıp kışlık olarakta hazırlayıp derin dondurucuda saklaya bilirsiniz.
Erzurum Yordamı Yumurta Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.