Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Erzurum Yöresel Yalancı Bulgur Dolması

Erzurum Yöresel Yalancı Bulgur Dolması
0
42

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,427
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
95
erzurum-yoresel-yalanci-bulgur-dolmasi.jpg

Erzurum Yöresel Yalancı Bulgur Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kase pilavlık bulgur
  • 1 tane soğan
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 kase sıcak su (pilavımızı pişirmek için)
  • Yarım su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 15- 20 yaprak beyaz lahana
  • 1 su bardağı sıcak su(dolmalarımızı pişirmek için)
Üzeri için;
  • Yoğurt
  • Tereyağ

Erzurum Yöresel Yalancı Bulgur Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak lahanalarımızı tuzlu suda haşlıyoruz.
  2. Süzdükten sonra bir tencereye yağımızı ve doğranmış soğanlarımızı ekleyip kavuralım.
  3. Kavrulduktan sonra salçamızı ekleyip biraz daha kavuralım.
  4. Kavurduğumuz harcın içine yıkadığımız bulgurlarımızı ekleyip daha sonra sıcak suyumuzu ekleyip pilav gibi pişirelim.
  5. Pilavımız piştikten sonra bir büyük bir kabın içerisine alalım .
  6. Pilavımız biraz soğuduktan sonra unumuzu ekleyip yoğuralım .
  7. Yoğurma işlemimiz bittikten sonra haşladığımız yapraklarımıza sarmaya başlayalım.
  8. Sardığımız dolmalarımızı bir tencerenin içerisine dizdikten sonra 1 su bardağı su döküp tencerenin ağzını kapatıp suyunu çekene kadar pişirelim.
  9. Daha sonra servis için tereyağ ve yoğurt dökebilirsiniz. Afiyet olsun.
Erzurum Yöresel Yalancı Bulgur Dolması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,934Kullanıcılar
Üst Alt