Erzurum Yöresel Yalancı Bulgur Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kase pilavlık bulgur
- 1 tane soğan
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 2 kase sıcak su (pilavımızı pişirmek için)
- Yarım su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 15- 20 yaprak beyaz lahana
- 1 su bardağı sıcak su(dolmalarımızı pişirmek için)
- Yoğurt
- Tereyağ
Erzurum Yöresel Yalancı Bulgur Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak lahanalarımızı tuzlu suda haşlıyoruz.
- Süzdükten sonra bir tencereye yağımızı ve doğranmış soğanlarımızı ekleyip kavuralım.
- Kavrulduktan sonra salçamızı ekleyip biraz daha kavuralım.
- Kavurduğumuz harcın içine yıkadığımız bulgurlarımızı ekleyip daha sonra sıcak suyumuzu ekleyip pilav gibi pişirelim.
- Pilavımız piştikten sonra bir büyük bir kabın içerisine alalım .
- Pilavımız biraz soğuduktan sonra unumuzu ekleyip yoğuralım .
- Yoğurma işlemimiz bittikten sonra haşladığımız yapraklarımıza sarmaya başlayalım.
- Sardığımız dolmalarımızı bir tencerenin içerisine dizdikten sonra 1 su bardağı su döküp tencerenin ağzını kapatıp suyunu çekene kadar pişirelim.
- Daha sonra servis için tereyağ ve yoğurt dökebilirsiniz. Afiyet olsun.