bilgisayarci
FD Üye
Erzurum'a Özgü Meşhur Buğday Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı yarma buğday
- 1 su bardağı kuru fasulye
- 1 su bardağı nohut
- 1 demet aşoti otu
- Yarım demet taze nane yaprağı
- Tuz yeteri kadar soğuk su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 5 su bardağı süzme yoğurt
Erzurum'a Özgü Meşhur Buğday Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Buğday ,fasulye ,nohutu hepsini aynı tencerede bir gece önceden ılık suda mayalanmaya bırakıyoruz .
- Ertesi gün düdüklü tencerede yaklaşık 15-20 dakika kadar haşlamaya bırakıyoruz.
- Soğuk suyun önünde süzüyoruz.
- Daha sonra derin bir tencereye alıyoruz.
- Üzerine iyice karıştırdığımız süzme yoğurdu ekliyoruz devamlı karıştırarak pişiriyoruz.
- Öte yandan küçük bir tavada naneyi aşotunu ince ince kesiyoruz .
- Üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağını döküp 5 dakika kadar pişiriyoruz.
- Hiç bekletmeden çorbanın üzerine ekliyoruz.
- Kaynayana kadar karıştırıyoruz iyice kaynadıktan sonra tuzunu ekliyoruz ,sıcak olarak servis edin afiyet olsun.