Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Erzurum’a Özgü Meşhur Buğday Çorbası

Erzurum’a Özgü Meşhur Buğday Çorbası

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
96
F-D Coin
63
erzuruma-ozgu-meshur-bugday-corbasi.jpg

Erzurum'a Özgü Meşhur Buğday Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı yarma buğday
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 demet aşoti otu
  • Yarım demet taze nane yaprağı
  • Tuz yeteri kadar soğuk su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 5 su bardağı süzme yoğurt

Erzurum'a Özgü Meşhur Buğday Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Buğday ,fasulye ,nohutu hepsini aynı tencerede bir gece önceden ılık suda mayalanmaya bırakıyoruz .
  2. Ertesi gün düdüklü tencerede yaklaşık 15-20 dakika kadar haşlamaya bırakıyoruz.
  3. Soğuk suyun önünde süzüyoruz.
  4. Daha sonra derin bir tencereye alıyoruz.
  5. Üzerine iyice karıştırdığımız süzme yoğurdu ekliyoruz devamlı karıştırarak pişiriyoruz.
  6. Öte yandan küçük bir tavada naneyi aşotunu ince ince kesiyoruz .
  7. Üzerine 2 yemek kaşığı sıvı yağını döküp 5 dakika kadar pişiriyoruz.
  8. Hiç bekletmeden çorbanın üzerine ekliyoruz.
  9. Kaynayana kadar karıştırıyoruz iyice kaynadıktan sonra tuzunu ekliyoruz ,sıcak olarak servis edin afiyet olsun.
Erzurum'a Özgü Meşhur Buğday Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,496Konular
981,669Mesajlar
29,742Kullanıcılar
yakshaSon üye
Üst Alt