Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Erzurum’un En Meşhur Lezzeti Kadayıf Dolması

Erzurum’un En Meşhur Lezzeti Kadayıf Dolması
0
30

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
erzurumun-en-meshur-lezzeti-kadayif-dolmasi.jpg

Erzurum'un En Meşhur Lezzeti Kadayıf Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 300 gram taze tel kadayıf
  • 1 su bardağı kırılmış ceviz
Bulamak için,
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı su
Kızartmak içini,
  • Yarım su bardağından 1 parmak fazla yağ
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • 3-4 damla limon suyu
Not: bardağın ölçüsü 200ml


Erzurum'un En Meşhur Lezzeti Kadayıf Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz. Bunun için şeker ve suyu kaynatıyoruz.
  2. Kaynayınca içerisine 3-4 damla limon suyu damlatıyoruz.
  3. Altını en kısığa getirip 30 dk boyunca kaynatıp altını kapatıyoruz.
  4. Şerbetin oldukça soğuk olması gerekiyor o nedenle benim önerim şerbeti çok önceden yaparak dolaba kaldırmanız.
  5. Kadayıfı elimiz ile biraz havalandırıyoruz.
  6. Avuç içi kadar parça alarak tezgah üzerinde açıyoruz.
  7. Bir kenarına kırılmış ceviz içinden koyarak sıkıca kenarlarını da toparlayarak sarıyoruz.
  8. Kalan kadayıfları da bu şekilde sarıyoruz.
  9. Bir kap içerisinde yumurta ve suyu çırpıyoruz.
  10. Hazırladığımız kadayıfları yumurtalı karışıma bulayarak elimiz ile düzeltiyoruz. Fazla gelen yumurtayı elinizle sıkabilirsiniz.
  11. Derin bir tencereye sıvı yağ koyuyoruz ve kızdırıyoruz.
  12. Kızmış olan yağ içerisine kadayıf dolmalarını atarak her tarafını güzelce kızartıyoruz.
  13. Döndüre döndüre pişirirseniz her tarafı aynı renk olucak ve çıtır çıtır olacaktır.
  14. Tencereden alır, almaz hemen soğuk olan şerbetin içerisine bırakıyoruz.
  15. 3-4 dakika kadar şerbetin içerisinde tutarak servis tabağına alıyoruz.
  16. Ilık olarak servis ediyoruz. Afiyet olsun….
Erzurum'un En Meşhur Lezzeti Kadayıf Dolması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Çıtır Kadayıf Dolması Tanımı İçin Gereçler 300 gr taze tel kadayıf1 su bardağı kırılmış ceviz Bulamak için: 3 adet yumurtaYarım su bardağı süt Kızartmak için : Sıvı yağ Şerbeti için: 2 su bardağı şeker2 su bardağı su2 damla limon suyu Çıtır Kadayıf Dolması Tanımı Yapılışı Öncelikle şerbet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Hem Kolay Bir O Kadarda Lezzetli Kadayıf Dolması Tarifi İçin Malzemeler 250 gr yaş kadayıf1 su bardağı ezilmiş fındık3 adet yumurta Şerbeti için; 1.5 su bardağı şeker2 su bardağı su2,3 damla limon suyu Kızartmak için; Sıvı yağ Hem Kolay Bir O Kadarda Lezzetli Kadayıf Dolması Tarifi Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Kadayıf Dolması Tarifi İçin Malzemeler 500 kg tel kadayıfCeviz içi Bulamak için; 4 adet yumurtaYarım çay bardağı sıvı yağ Şerbeti için; 4 su bardağı toz şeker3 su bardağı suÇeyrek limon dilimi Kadayıf Dolması Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır İlk olarak şerbetini hazırlayalım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
36
Kadayıf Dolması Tanımı İçin Materyaller 500 gram kadayıf1 su bardağı ceviz içi Bulamak için ; 5 adet yumurta1 yemek kaşığı sıvı yağ Kızartmak için ; Sıvı yağ Şerbeti için ; 3 su bardağı şeker3 su bardağı su Kadayıf Dolması Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle şerbetini...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Kadayıf Dolması Tanımı İçin Materyaller 500 gram kadayıf 1 su bardağı ceviz içiAntep fıstığı yarım su bardağı3 su bardağı sütYumurta (sarısı) 4 adet bana yetti kafayıf ölçüsüne nazaran ekleyebilirsiniz Şerbeti için 4 su bardağı su 3 su bardağı şeker1-2 damla limon Kadayıf Dolması Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
32
858,496Konular
981,666Mesajlar
29,735Kullanıcılar
TanselSon üye
Üst Alt