Erzurum'un En Meşhur Lezzeti Kadayıf Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 300 gram taze tel kadayıf
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı su
- Yarım su bardağından 1 parmak fazla yağ
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 3-4 damla limon suyu
Erzurum'un En Meşhur Lezzeti Kadayıf Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz. Bunun için şeker ve suyu kaynatıyoruz.
- Kaynayınca içerisine 3-4 damla limon suyu damlatıyoruz.
- Altını en kısığa getirip 30 dk boyunca kaynatıp altını kapatıyoruz.
- Şerbetin oldukça soğuk olması gerekiyor o nedenle benim önerim şerbeti çok önceden yaparak dolaba kaldırmanız.
- Kadayıfı elimiz ile biraz havalandırıyoruz.
- Avuç içi kadar parça alarak tezgah üzerinde açıyoruz.
- Bir kenarına kırılmış ceviz içinden koyarak sıkıca kenarlarını da toparlayarak sarıyoruz.
- Kalan kadayıfları da bu şekilde sarıyoruz.
- Bir kap içerisinde yumurta ve suyu çırpıyoruz.
- Hazırladığımız kadayıfları yumurtalı karışıma bulayarak elimiz ile düzeltiyoruz. Fazla gelen yumurtayı elinizle sıkabilirsiniz.
- Derin bir tencereye sıvı yağ koyuyoruz ve kızdırıyoruz.
- Kızmış olan yağ içerisine kadayıf dolmalarını atarak her tarafını güzelce kızartıyoruz.
- Döndüre döndüre pişirirseniz her tarafı aynı renk olucak ve çıtır çıtır olacaktır.
- Tencereden alır, almaz hemen soğuk olan şerbetin içerisine bırakıyoruz.
- 3-4 dakika kadar şerbetin içerisinde tutarak servis tabağına alıyoruz.
- Ilık olarak servis ediyoruz. Afiyet olsun….