Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

eş sesli kelimeler nelerdir

eş sesli kelimeler nelerdir
0
124

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Eş Sesli Kelimeler Hangileridir?

EŞ SESLİ KELİMELER

Yazılışı ve okunuşu aynı olduğu halde anlamları farklı olan kelimelerdir Bunlar yalın halde olabildikleri gibi ek almış halde de olabilirler Şiirde cinas olarak kullanılır ve cinaslı kafiye yapılır

Gul: 1 cicek, 2 gulmekten emir
Kır: 1 kırsal alan, 2 kırmaktan emir, 3 beyaz
Yazma: 1 baş ortusu, 2 yazmaktan olumsuz emir, 3 yazma işi

Ek almış kelimelerle, ek almış ve almamış kelimeler arasında da eş seslilik soz konusudur Bu ekler gorevce farklı ekler de olabilir:

Siyah anlamındaki “kara ile “kara (a: yonelme hal eki) gibi

“Oyuncakları olmuş cocukların kurşunlar
“Zalimler her saat taze fidanları kurşunlar

Neden kondun a bulbul kapımdaki asmaya
Ben yarimden vazgecmem goturseler asmaya

“hala ve “hala, “kar ve “kar, “adet ve “adet kelimeleri eş sesli değildir Okunuşları ve anlamları farklıdır

Similar threads

Benzer Sesli Kelimeler Benzeyen Sesli sözcükler Benzeyen Sesli Kelimeler Örnekleri, sesteş nedir EŞ SESLİ KELİMELER Yazılışı ve okunuşu aynı olduğu hâlde anlamları öbür olan kelimelerdir Bunlar yalın hâlde olabildikleri gibi ilave almış hâlde de olabilirler Şiirde cinas olarak kullanılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
KELİMELER ARASINDAKİ ANLAM İLİŞKİLERİ Eş Anlamlı Kelimeler Yazılış ve okunuş bakımından farklı fakat anlamca aynı olan kelimelerdir Bu tur kelimeler birbirlerinin yerini tutabilir Anlamdaş kelimelerin birisi genelde yabancı kokenlidir kıymetdeğer, cevapyanıt, seneyıl, medeniyetuygarlık...
Cevaplar
0
Görüntüleme
119
Eş sesli kelime ornekleri “Oyuncakları olmuş cocukların kurşunlar “Zalimler her saat taze fidanları kurşunlar Neden kondun a bulbul kapımdaki asmaya Ben yarimden vazgecmem goturseler asmaya Adresimi hemen bir kenara yaz Bu yaz yurtdışına cıkmayı duşunuyorum Depodaki bidonlar...
Cevaplar
0
Görüntüleme
124
KELİMELER ARASINDAKİ KASIT İLİŞKİLERİ Eş Manalı Kelimeler Yazılış ve okunuş bakımından farklı ama anlamca benzer olan kelimelerdir Bu cins kelimeler birbirlerinin yerini tutabilir Eşanlamlı kelimelerin birisi çoğunlukla yabancı kökenlidir kıymetdeğer, yanıtcevap, senesene...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
eş seslı kelimeler cumle ve resim ornekleri Eş Sesli Kelime Ornekleri Cumle Halinde Ornekler Oyuncakları olmuş cocukların kurşunlar Zalimler her saat taze fidanları kurşunlar Neden kondun a bulbul kapımdaki asmaya Ben yarimden vazgecmem goturseler asmaya Adresimi hemen bir kenara...
Cevaplar
0
Görüntüleme
114
858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt