Eşbabiye Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram kuru kayısı
- 1,5 su bardağı toz şeker (kayısının ekşiliğine nazaran değişir)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Dövülmüş ceviz
Eşbabiye Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuru kayısıları yıkayıp süzüp 5 dk soğuk suda bekletin.
- Tekrar süzdükten sonra kayısıları tencereye alıp üzerini kapatacak kadar su ekleyin ve 5 dakika kaynatın.
- Toz şekeri azar azar ekleyip tadına bakın kayısının ekşiliğine nazaran şekere ekleme ya da azaltma yapabilirsiniz.
- 5 dakika da şekerle piştikten sonra sıvı yağı ekleyip birkaç dakika daha pişirin ve altını kapatın.
- Soğuduktan sonra cevizi üzerine serpip servis edebilirsiniz, afiyet olsun????.