bilgisayarci
FD Üye
Eskilerimizin Şifa Deposu Çiriş Otu Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo kadar çiriş otu
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Tuz
- Acı pul biber
- Yeteri kadar su
Eskilerimizin Şifa Deposu Çiriş Otu Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce çiriş otunu iyice ayıklayıp, güzelce yıkıyoruz.
- Sonra derin bir tencerede üzerini geçecek kadar su koyup haşlamaya bırakıyoruz.
- Ayrı bir tencerede sıvı yağına küp küp kestiğimiz kuru soğanla, salçayla birlikte 5 dakika kadar kavuruyoruz.
- Üzerine haşlayıp süzdüğümüz çiriş otunu ekliyoruz. Tuzunu, pul biberini döküyoruz.
- İki parmak geçecek kadar su ilave ediyoruz.
- Önce orta ateşte daha sonra kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Ara ara karıştırmayı ihmal etmeyelim.
- İyice pişirip sıcak servis ediyoruz. Her derde deva olan yemeğimizi afiyetle yiyoruz ❤.