Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Eşkili Ufak Köfte

Eşkili Ufak Köfte
0
30

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

Eşkili Ufak Köfte Tanımı İçin Malzemeler


Köftesi için;
  • 2 su bardağı köftelik ince bulgur
  • Yarım su bardağı irmik
  • 3 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tane yumurta
Yemeği için;
  • 500 gram kemikli et
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 tane soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Yarım tatlı kaşığı limon tuzu
  • 2 yemek kaşıği nar eşkisi
  • Yeteri kadar tuz
Üzerine;
  • 1.5.yemek kaşığı kuru nane
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yada biraz sıvı yağ ben sıvı yağ kullandım (Etiniz yağlı ise yağ ölçüsünü azaltabilirsiniz)
  • Karabiber

Eşkili Ufak Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncellikle kemikli etler ve nohut tencereye alınır. Üstünü aşacak kadar su eklenir.
  2. Bir tane soğan doğranarak düdüklü tencerede pişirilmeye bırakılır.
  3. Mümkünse nohutları bir gün evvelce yada bir kaç saat öncesi suda bekletebilirsiniz.
  4. Dolabınızda etli nohut varsa direk onuda kullanabilirsiniz ben genelde o denli yapıyorum.
  5. Köftesi için yoğurma kabına bulgur, irmik, baharatlar ve su alınarak karıştırılıp üzeri örtülerek 20 dakika bekletilir.
  6. Daha sonra elle yoğrulur ve üzerine bir tane yumurta ve un eklenerek yorulmaya devam edilerek köfte toparlanır.
  7. Elinizi bir kaseye aldığınız soğuk suya batırarak avucunuza aldığınız köfteyi uygunca sıkıp misket büyüklüğünde kesimler koparıp düzgünce yuvarlayın.
  8. Diğer taraftan pişen et ve nohutları bir kenara alınır. Kemikler etlerinden sıyırılır. Tencereye etin suyu alınır yaklaşık 8 su bardağı.
  9. Tenceredeki et suyunun içine evvel salça eklenir ,bir taşım kaynadıktan sonra üzerine ayırdığımız et, nohut, limon tuzu ve tuz eklenerek bir iki taşım kaynatılır.
  10. Üzerine hazırladığımız köfteler alınır yaklaşık on dakika kadar kaynatılır. Köfteler pişince suyun yüzüne gerçek yükselir.
  11. Gerekirse suyuna bakılıp sıcak su eği yapılır. Köfteler piştikten sonra ocağın altı kapatılır.
  12. Küçük bir tavanın içine yağ alınır, ısınan yağa nane ve karabiber eklenerek yemeğin üzerine gezdirilir.
  13. Tarife birebir uyulursa köftelerde mutlaka dağılma olmaz sonraki güne kalsa bile. Deneyenlere şimdiden afiyet olsun. Bence hepiniz denemelisiniz ????.
Eşkili Ufak Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,497Konular
982,003Mesajlar
29,987Kullanıcılar
aktsxSon üye
Üst Alt