Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Eskişehir Lezzeti Balaban Kebabı

Eskişehir Lezzeti Balaban Kebabı
0
23

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
eskisehir-lezzeti-balaban-kebabi.jpg

Eskişehir Lezzeti Balaban Kebabı Tanımı İçin Materyaller

  • 2 tane pide ya da 5-6 dilim bayat ekmek
  • 2 yemek kaşığı tereyağı +1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Pulbiber
Köftesi için:
  • 350 gram kıyma
  • 1 çay bardağı kadar çekilmiş bayat ekmek yoksa 3 yemek kaşığı kadar galeta unu
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 yumurta
  • 1 küçük soğan suyu
  • 2 diş sarımsak
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Kekik, kırmızı toz biber
Domates sosu için :
  • 3 tane domates (kabukları soyularak robottan geçirilecek)
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Tuz
  • Kekik
Üstüne :
  • Yoğurt
  • Maydonoz

Eskişehir Lezzeti Balaban Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kıyma bir kaba alınır.
  2. Üzerine robottan çekilmiş bayat ekmek ya da galeta unu eklenir.
  3. Bir soğan rendelenir ve suyu sıkıldıktan sonra koymanın üstüne eklenir.
  4. İçine yumurta, süt ve köfte için gereken baharatlar ekledikten sonra yoğrulur. Yoğrulduktan sonra yarım saat dolapta dinlendirilir.
  5. Kıymadan ceviz büyüklüğünde modüller alınıp yuvarlanır akabinde elle bastırılır. Tüm kıyma bitene kadar birebir süreç uygulanır.
  6. Pideler ya da bayat ekmekler küp küp kesilir.
  7. Tavaya yağ alınarak köfteler kızatılır. Köftenin kalan yağına tereyağı eklenerek içine bayat ekmekler ya da pideler atılarak biraz kıtır olması sağlandıktan sonra alınır.
  8. Domates sosu için domates rendelenir. Bir tavaya tereyağ, domates rendesi, salça ve baharatlar eklenerek 10 dakika kadar pişirilir.
  9. Servis tabağının tabanına evvel ekmekler koyulur.
  10. Üstüne çırpılmış yoğurt gezdirilir. En üstüne salçalı domates sosun dan eklenir.
  11. Üzerine köfteler koyulur.
  12. En üste kıyılmış maydanozlar serilerek servis edilir. Bu harika lezzeti deneyecek herkese afiyet olsun ????.
 
858,496Konular
981,668Mesajlar
29,739Kullanıcılar
Üst Alt