Eskişehir Lezzeti Balaban Kebabı Tanımı İçin Materyaller
- 2 tane pide ya da 5-6 dilim bayat ekmek
- 2 yemek kaşığı tereyağı +1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Pulbiber
- 350 gram kıyma
- 1 çay bardağı kadar çekilmiş bayat ekmek yoksa 3 yemek kaşığı kadar galeta unu
- 1 yemek kaşığı süt
- 1 yumurta
- 1 küçük soğan suyu
- 2 diş sarımsak
- Karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Kekik, kırmızı toz biber
- 3 tane domates (kabukları soyularak robottan geçirilecek)
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Kekik
- Yoğurt
- Maydonoz
Eskişehir Lezzeti Balaban Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kıyma bir kaba alınır.
- Üzerine robottan çekilmiş bayat ekmek ya da galeta unu eklenir.
- Bir soğan rendelenir ve suyu sıkıldıktan sonra koymanın üstüne eklenir.
- İçine yumurta, süt ve köfte için gereken baharatlar ekledikten sonra yoğrulur. Yoğrulduktan sonra yarım saat dolapta dinlendirilir.
- Kıymadan ceviz büyüklüğünde modüller alınıp yuvarlanır akabinde elle bastırılır. Tüm kıyma bitene kadar birebir süreç uygulanır.
- Pideler ya da bayat ekmekler küp küp kesilir.
- Tavaya yağ alınarak köfteler kızatılır. Köftenin kalan yağına tereyağı eklenerek içine bayat ekmekler ya da pideler atılarak biraz kıtır olması sağlandıktan sonra alınır.
- Domates sosu için domates rendelenir. Bir tavaya tereyağ, domates rendesi, salça ve baharatlar eklenerek 10 dakika kadar pişirilir.
- Servis tabağının tabanına evvel ekmekler koyulur.
- Üstüne çırpılmış yoğurt gezdirilir. En üstüne salçalı domates sosun dan eklenir.
- Üzerine köfteler koyulur.
- En üste kıyılmış maydanozlar serilerek servis edilir. Bu harika lezzeti deneyecek herkese afiyet olsun ????.