Eskişehir Lezzeti Balaban Kebabı Tanımı İçin Materyaller
- 2 tane pide ya da 5-6 dilim bayat ekmek
- 2 yemek kaşığı tereyağı +1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Pulbiber
- 350 gram kıyma
- 1 çay bardağı kadar çekilmiş bayat ekmek yoksa 3 yemek kaşığı kadar galeta unu
- 1 yemek kaşığı süt
- 1 yumurta
- 1 küçük soğan suyu
- 2 diş sarımsak
- Karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- Kekik, kırmızı toz biber
- 3 tane domates (kabukları soyularak robottan geçirilecek)
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- Tuz
- Kekik
- Yoğurt
- Maydonoz
Eskişehir Lezzeti Balaban Kebabı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kıyma bir kaba alınır.
- Üzerine robottan çekilmiş bayat ekmek ya da galeta unu eklenir.
- Bir soğan rendelenir ve suyu sıkıldıktan sonra koymanın üstüne eklenir.
- İçine yumurta, süt ve köfte için gereken baharatlar ekledikten sonra yoğrulur. Yoğrulduktan sonra yarım saat dolapta dinlendirilir.
- Kıymadan ceviz büyüklüğünde modüller alınıp yuvarlanır akabinde elle bastırılır. Tüm kıyma bitene kadar birebir süreç uygulanır.
- Pideler ya da bayat ekmekler küp küp kesilir.
- Tavaya yağ alınarak köfteler kızatılır. Köftenin kalan yağına tereyağı eklenerek içine bayat ekmekler ya da pideler atılarak biraz kıtır olması sağlandıktan sonra alınır.
- Domates sosu için domates rendelenir. Bir tavaya tereyağ, domates rendesi, salça ve baharatlar eklenerek 10 dakika kadar pişirilir.
- Servis tabağının tabanına evvel ekmekler koyulur.
- Üstüne çırpılmış yoğurt gezdirilir. En üstüne salçalı domates sosun dan eklenir.
- Üzerine köfteler koyulur.
- En üste kıyılmış maydanozlar serilerek servis edilir. Bu harika lezzeti deneyecek herkese afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.