Eskişehir Usulu Ciğ Borek Nasıl Yapılır
Resimli Eskişehir Usulu Ciğ Borek Tarifi
Eskişehir Usulu Ciğ Borek Yapılışı
imageseskisehirusulucigborektarifiresimli5ad4552f19
Ciğ Borek (Eskişehir) Malzemeleri :
4 su bardağı un
Bir tatlı kaşığı (silme) tuz
Su (hamuru icin aldığı kadar)
250 kg kıyma
1 adet soğan
1 cay kaşığı tuz
1 cay kaşığından biraz az karabiber
Yarım cay bardak su
Ciğ Borek (Eskişehir) yapılışı
Bir kapta un, tuz su ilave edilerek kulakmemesi yumuşaklığına gelecek kıvama gelinceye kadar karıştırılarak hamuru hazırlanır Diğer kapta soğanlar rendelenerek, uzerine kıyma, tuz, karabiber ve su karıştırılarak harc hazırlanır
Meydana gelen hamurdan ceviz buyukluğunde parcalar alınarak, yaklaşık 20 cm capında daireler oluşturulacak şekilde hamurlar acılır Hazırlanan harc, daire şeklinde acılmış olan hamurun uzerine yarım ay şeklinde ince bir tabaka halinde surulur
Hamurun diğer kısmı harc surulen tarafın ustune kapatılarak, harcın dışarıya akmaması icin yarım ay şekline gelen ciboreğin kenarları bir tabakla yada kapatma tırtılı ile kesilir Hazırlanan ciborekler daha once derin bir tencerede kızdırılmış (yaklaşık 23 su bardağı) yağa atılarak, her iki tarafı da hafif pembeleşecek şekilde kızartılır
Resimli Eskişehir Usulu Ciğ Borek Tarifi
Eskişehir Usulu Ciğ Borek Yapılışı
imageseskisehirusulucigborektarifiresimli5ad4552f19
Ciğ Borek (Eskişehir) Malzemeleri :
4 su bardağı un
Bir tatlı kaşığı (silme) tuz
Su (hamuru icin aldığı kadar)
250 kg kıyma
1 adet soğan
1 cay kaşığı tuz
1 cay kaşığından biraz az karabiber
Yarım cay bardak su
Ciğ Borek (Eskişehir) yapılışı
Bir kapta un, tuz su ilave edilerek kulakmemesi yumuşaklığına gelecek kıvama gelinceye kadar karıştırılarak hamuru hazırlanır Diğer kapta soğanlar rendelenerek, uzerine kıyma, tuz, karabiber ve su karıştırılarak harc hazırlanır
Meydana gelen hamurdan ceviz buyukluğunde parcalar alınarak, yaklaşık 20 cm capında daireler oluşturulacak şekilde hamurlar acılır Hazırlanan harc, daire şeklinde acılmış olan hamurun uzerine yarım ay şeklinde ince bir tabaka halinde surulur
Hamurun diğer kısmı harc surulen tarafın ustune kapatılarak, harcın dışarıya akmaması icin yarım ay şekline gelen ciboreğin kenarları bir tabakla yada kapatma tırtılı ile kesilir Hazırlanan ciborekler daha once derin bir tencerede kızdırılmış (yaklaşık 23 su bardağı) yağa atılarak, her iki tarafı da hafif pembeleşecek şekilde kızartılır