Eskişehir'in Meşhur Çiğ Böreği Tanımı İçin Gereçler
İç Gereci İçin
- Kıyma
- 1 tane soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
- İçine biraz su
- 3 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar su
- Zeytinyağı
Eskişehir'in Meşhur Çiğ Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına un ve tuz ekleyip azar azar su ek edip yoğuralım. Çok yumuşak olmasın.
- Öteki taraftan iç malzemeyi hazırlayalım bir kaba kıymayı koyalım soğanı rendeleyin.
- Karabiber ve tuz ekleyip karıştırın içine çok az su eklenir karıştıralım. Hamurdan 12 beze çıktı bu ölçüde.
- Az unla küçük küçük açalım. Yarım ay formunda iç harçtan koyalım. Kızgın yağda kızartalım. Afiyet olsun.