Esmer Bulgur Kısırı Tanımı İçin Gereçler
- 2 su bardağı ince esmer bulgur
- 2 su bardağı sıcak su
- Yarım demet maydanoz
- 5 kısım taze demet nane
- Yarım demet taze soğan
- 4-5 kol kıvırcık yahut marul
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 büyük çay bardağı sıvı yağ (Arttırılabilir )
- Yarım çay bardağı nar ekşisi
- Bir diş sarımsak
- Pul biber
- Kırmızı toz biber
- Kimyon
- Tuz
Esmer Bulgur Kısırı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bulgurun üzerine sıcak su ek edip kapatalım.
- Maydanoz, taze soğan, nane ve kıvırcık yada marulu ve ince ince doğrayalım ve.
- Şişen bulgura domates ve biber salçası, pul biber ve kırmızı toz biberi ve kimyonu ve rende sarımsağı katıp uygunca yoğuralım.
- Sıvıyağ ve nar ekşisi katıp güzelce karıştıralım. Dileğe nazaran limon ???? çok yakışır.
- En son doğranmış yeşillikleri ve tuz ek edip güzelce karıştıralım servise hazır. Afiyet olsun