Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

estağfirullah'ın anlamı

estağfirullah'ın anlamı
0
128

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
88
F-D Coin
0
estağfirullah ın anlamı
Estağfirullah kelimesi tevbe halinin tercumesidir Esasında estağfirullah, kelimeden ziyade, cumledir Latin harflerine aktarıldığında kelime kalıbı gibi gozuktuğunden kelime zannederiz Halbuki birazcık geniş manasıyla estağfirullah cumlesini lisanımıza hatta lisanı halimize aktarmak ve ifade etmek istersek Ey beni kul olarak yaratan, kendisine muhatap kabul eden Mabudum, Halikım (yaratıcım), kendisinden başka ilah olmayan Hz ! Lutfen, keremen bilerek bilmeyerek işlediğim gunahlarımı, kulluğuna yakışmayacak hallerimi, amellerimi mağfiret eyle, yaptığım işler Senin gadabını celb etse de, azabını hak etsem bile, Sen bu cezayı benden kaldır, beni affeyle!demek isteriz Cok cok muhtasar, hemencecik ozetlenebilecek ifade şekli ile bile olsa insanın derUni halinde kendisini gosterir

Biri diğeri hakkında olumsuz bir cumle kurduğunda bunun oyle olmadığını ifade etmek icin kullanıyoruz Mesela birisi rahatsız ettikdediğinde cevabımız Estağfirullaholuyor Burada soylemek istediğimiz aslında Hayır oyle değil, rahatsız etmediniz
Ama estağfirullah'ın manası tamamen zıttır Oyle ki, biri rahatsız ettikder ve biz estagfirullah diye cevap verirsek bu Evet rahatsız ettiniz, sizi bundan dolayı affetsinolur

858,518Konular
981,073Mesajlar
30,865Kullanıcılar
ZeCharLexSon üye
Üst Alt