Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Et Basması

Et Basması
0
31

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
et-basmasi.jpg

Et Basması Tanımı İçin Materyaller

  • 250 gr kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su
Alt taban için;
  • 2 adet orta uzunluk patates
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 diş sarımsak
Süslemek için;
  • 5-6 adet çeri domates
  • 3-4 adet sivri biber

Et Basması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır

Merhabalar size kebap tadında hafif ve imali çok kolay bir ana yemek tanımı ile geldim bugün ????.
  1. Evvel patateslerimizi yuvarlak bir biçimde dilimliyoruz.
  2. Bir kabın içine zeytinyağı tuz, karabiber ve sarımsağı ezip, dilimlediğimiz patatesleri harmanlayıp kare bir borcama diziyoruz.
  3. Üstü için soğanı, kapya biberi ve sarımsağı ince ince doğruyoruz.
  4. Kıymayı, doğradığımız soğan, biber ve sarımsağı, baharatları ve suyu ekleyip düzgünce yoğuruyoruz.
  5. Kesim parça koparıp patateslerin üzerine yerleştiriyoruz.
  6. Domatesleri dörde bölüp kenarlara dizelim.
  7. Ortaya sivri biberleri bırakıp evvelden ısıtılmış 200 derece fırında üzerine yağlı kağıt sererek fırına sürüyoruz. En az 30 dk bu formda pişirelim.
  8. Daha sonra üzerindeki kağıdı alıp kızarana kadar pişiriyoruz.Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun ????.
 
858,481Konular
981,457Mesajlar
29,614Kullanıcılar
zazahshaSon üye
Üst Alt