Et Basması Tanımı İçin Materyaller
- 250 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 adet kapya biber
- Tuz
- Karabiber
- Kekik
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1/2 (yarım) çay bardağı su
- 2 adet orta uzunluk patates
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- 1 diş sarımsak
- 5-6 adet çeri domates
- 3-4 adet sivri biber
Et Basması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Merhabalar size kebap tadında hafif ve imali çok kolay bir ana yemek tanımı ile geldim bugün ????.
- Evvel patateslerimizi yuvarlak bir biçimde dilimliyoruz.
- Bir kabın içine zeytinyağı tuz, karabiber ve sarımsağı ezip, dilimlediğimiz patatesleri harmanlayıp kare bir borcama diziyoruz.
- Üstü için soğanı, kapya biberi ve sarımsağı ince ince doğruyoruz.
- Kıymayı, doğradığımız soğan, biber ve sarımsağı, baharatları ve suyu ekleyip düzgünce yoğuruyoruz.
- Kesim parça koparıp patateslerin üzerine yerleştiriyoruz.
- Domatesleri dörde bölüp kenarlara dizelim.
- Ortaya sivri biberleri bırakıp evvelden ısıtılmış 200 derece fırında üzerine yağlı kağıt sererek fırına sürüyoruz. En az 30 dk bu formda pişirelim.
- Daha sonra üzerindeki kağıdı alıp kızarana kadar pişiriyoruz.Yemeğimiz servise hazır. Afiyet olsun ????.