Et Çorbası (Yalancı Kelle Paça) Tanımı İçin Gereçler
- 1 adet ilikli etli büyük kemik (etli kemiğiniz yok ise yarım kilo kuşbaşı et ile de yapabilirsiniz.)
- 1,5 litre su
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Et Çorbası (Yalancı Kelle Paça) Tanımı Yapılışı
- Öncelikle kemiğimizi haşlayalım. Düdüklü tencerede kırk dakika da çok hoş bir formda haşlanıyor.
- Haşlanmış var ise onu da kullanabilirsiniz. 1 litre suyu ve etli kemiği düdüklüye alalım.
- Haşlama suyuna bir çay kaşığı tuz atıp lezzetlendirelim.
- Haşlanan kemiğimizi soğutup güzelce etlerinden ayıralım didikleyelim bir kaba alalım.
- Tencereye yağı alıp ocağı açalım, unu bir iki dakika kadar kavuralım.
- Kavrulan unun üzerine salçayı ekleyip kavurmaya devam edelim.
- Yanmaması için süratlice kavurma sürecine devam etmeniz gerekiyor.
- Üç dakika kavrulması kâfi geliyor, haşladığımız kemiğin suyunu kavurduğumuz salça ve una yedire yedire ekleyelim.
- Topaklanma olmaması açısından yedirerek ekliyorum.
- Bu ölçüler ile 1 litre su kâfi geldi bana ,kıvamı undan una değişiklik gösterebilir siz gerekli görür iseniz kemik suyundan ek edebilirsiniz. ( bu sebepten başta bir litreden biraz fazla su koyun kemiği haşlarken. )
- Sonrasında etleri ekleyelim bu formda beş dakika kaynatıp ocağı kapatalım.
- Tuz ve dilerseniz kırmızı toz biber ekleyip servis edebilirsiniz.
- İlikli kemik suyu olduğundan tanım büsbütün şifa deposu çocuklarınıza gönül rahatlığı ile de içirebilirsiniz