Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Et Dönerli Safranlı Pilav

Et Dönerli Safranlı Pilav
0
38

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
111
et-donerli-safranli-pilav-12.jpg

Et Dönerli Safranlı Pilav Tanımı İçin Gereçler

• 1 paket et döner (tavuk dönerde tercih edilir) i
  • 2 tane soğan
  • 2 tane  patates
  • 1 buçuk su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 kase domates sosu( ben  yazdan konserve yaptım onu kullandım)
  • 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı safran
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 5 su bardağı su

Et Dönerli Safranlı Pilav Tanımı Yapılışı

1. Bir vok tavaya sıvı yağı koyalım içine soğanı jülyen doğrayıp soteleyelim domates sosunu sarımsağı ek edip???? sotelemeye devam edelim.
  2. İçine döneri koyalım birlikte karıştıralım iki üç dakika sotelemeye devam edelim içine karabiber ek edelim.
  3. Üzerine patatesleri dilimleyip dizelim onun üzerine???? yıkadığımız pirinci şehriyeyi koyup 5 bardak soğuk suyu tuzunu safranı ek edelim.
  4. Pilavı birinci evvel harlı ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirmeye devam edelim.
  5. Pişince azıcık dinlendirelim daha sonra bir düz servis tabağına aksi bir halde çevirip aktaralım yani tencerenin tabanı üstte gelecek formda koyalım sonra????????????
  6. Maydanozla süsleyelim .
Not :pilav pişirirken bir bardağa bir buçuk su bardağı su ek ediyorum çok besleyici bir besin doyurucu herkese afiyet olsun ????????????????️????çok tavayı tercih etmem çevirirken rahat çevriliyor çevirdiğimizde hiç dağılmıyor.

858,505Konular
982,839Mesajlar
33,078Kullanıcılar
uguroguz1Son üye
Üst Alt