Et Dönerli Safranlı Pilav Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket et döner (tavuk dönerde tercih edilir) i
- 2 tane soğan
- 2 tane patates
- 1 buçuk su bardağı pirinç
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 1 kase domates sosu( ben yazdan konserve yaptım onu kullandım)
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı safran
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 5 su bardağı su
Et Dönerli Safranlı Pilav Tanımı Yapılışı
- Bir vok tavaya sıvı yağı koyalım içine soğanı jülyen doğrayıp soteleyelim domates sosunu sarımsağı ek edip???? sotelemeye devam edelim.
- İçine döneri koyalım birlikte karıştıralım iki üç dakika sotelemeye devam edelim içine karabiber ek edelim.
- Üzerine patatesleri dilimleyip dizelim onun üzerine???? yıkadığımız pirinci şehriyeyi koyup 5 bardak soğuk suyu tuzunu safranı ek edelim.
- Pilavı birinci evvel harlı ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşte pişirmeye devam edelim.
- Pişince azıcık dinlendirelim daha sonra bir düz servis tabağına aksi bir halde çevirip aktaralım yani tencerenin tabanı üstte gelecek formda koyalım sonra????????????
- Maydanozla süsleyelim .
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.