Et Fajita Tanımı İçin Materyaller
- 400 gram bonfile
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tane orta uzunluk kuru soğan
- 1 tane kırmızı dolmalık biber
- 1 tane sarı dolmalık biber(bende yoktu katamadim)
- 1 tane yeşil dolmalık biber
- 2 diş sarımsak
- 1 adet soğan suyu
- 1 tatlı kaşığı soya sosu
- ½ çay kaşığı tuz
- ½ çay kaşığı karabiber
Et Fajita Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- İnceltilmis bonfileyi uzun ince şeritler halinde kesip tuz ve karabiberle lezzetlendirin.
- Soğan suyu, soya sosu, ezilmis sarımsak ve zeytinyağı ile harmanladıktan sonra üzerini streç sinemayla kapayıp buzdolabında dinlendirin.
- Kesip çekirdeklerini çıkardığınız renkli dolmalık biberleri, etlerle uyumlu olacak formda uzun uzun doğrayın, soğanı yarım ay halinde kesin, döküm bir tavayı ocakta ısıtın.
- Az ölçüde sıvı yağ ekleyip soğanları katıp yüksek ateşte soteleyin.
- Renkli biberleri ekleyip sotelemeye devam edin.
- Hafif renk alan ve diriliklerini az da olsa koruma eden zerzevatları farklı bir tabağa alın, karışımda bekleyen etleri alıp birebir tavada renk alana kadar pişirin.
- Pişirme süreci sonrasında sote sebzeler ve etleri servis kabına alıp sıcak olarak servis edin.