Et Fajita Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kg dana et ince doğranmış (Jülyen)
- 1 soğan
- 2 3 kırmızı biber
- 2 yeşil biber
- 2 dış sarimsak
- 1 yemek kaşığı sirke
- Yarım limon suyu
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 çay kaşığı tuz
- Yarım yemek kaşığı kırmızı biber
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Et Fajita Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İnce doğranmış etleri derin bir kaba aliniz kaba sirke kimyon, kırmızı biber, karabiber ,sumak,kekik,1 yemek kaşığı zeytinyağı, limon suyu, sarımsak ve tuzu ekleyelim ve elimizle karıştıralım (El lezzeti ve güzelce harmanlanması için elimle karıştırdım)
- Harmanladığımız eti en 10 dakika bekletin baharatlar özdeşleşsin.
- Tavada baharatlı eti rengi dönene kadar kavuralım.
- Bir öteki büyük tavaya zeytinyağı koyunuz ve kızdırınız, uzun uzun doğranmış soğan ,salça ,kırmızı ve yeşil biberleri ekleyiniz kavurunuz.
- Soğanlı karışıma baharatlı etleri ekleyelim ve karıştıralım 20-25 dakika kavuralım.
Sirke et in yumuşak bir tat olması için koyulması değerlidir.
Baharatları zevkinize nazaran azaltıp çoğaltabilirsiniz.
Zeytinyağı az gelirse bir ölçü arttırabilirsiniz. Afiyet bal şeker olsun.
Et Fajita Tanımı Fotoğraflı Yapılışı