Et Haşlama (Lezzetli) Tanımı İçin Gereçler
- 1 yemek tabağı kadar et
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç
- 3-4 adet patates
- Sıvıyağ
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım limon
- Karabiber ,pulbiber, tuz
- Etin kaynamış suyu 2 kepçe kadar
Et Haşlama (Lezzetli) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Etleri sıvı yağda kavuralım (ben etleri doğramadan pişirmeyi tercih ettim siz küçük küçük doğrayabilirsiniz)
- Yarım saat düdüklü tencerede haşlayalım.
- Akabinde patates ,soğan ve havucu ekleyip düdüklüyü kapatıp yarım saat daha pişirelim .
- En son terbiyesini hazırlayalım, içerisine yumurta sarısı ,yarım limon ,un ve etin sıcak suyundan ekleyip çırpalım.
- Hazırlanan terbiyeyi de ek edelim ,5 dk daha kaynatalım afiyet olsun.