Et Haşlaması Tanımı İçin Materyaller
- Kemikli et (ben incik kullandım kişi sayısınca)
- 2 adet patates
- 2 adet soğan (isteğe nazaran arpacık soğan da kullanabilirsiniz.)
- 2 adet havuç
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- Göz kararı tuz (damak zevkinize göre)
- 3 adet defne yaprağı
- 1 limon suyu
- 1 yumurta sarısı
- Yarım yemek kaşığı un
Et Haşlaması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kemikli etleri yarım saat suda bekletip, kanının çıkmasını bekledikten sonra düzgünce yıkayıp, süzelim.
- Temizlenen etleri düdüklü tencereye alarak üzerini 3-4 parmak geçecek kadar soğuk su ek edip, defne yaprağını da ekleyelim.
- Düdüğü çaldıktan sonra altını kısalım ve kısık ateşte 1 saat pişirelim.
- Düdüklüğü soğutarak açalım ve içine soğan ve patatesi (kabuğu soyulmuş) kesmeden ekleyerek, havuçları da yuvarlak biçimde doğrayıp ekleyelim.
- Bu basamakta karabiberini de ek edelim.
- Kapağı kapatarak düdük tekrar çaldıktan sonra 15 dk daha daha pişirelim.
- Et ve sebzeler pişerken terbiye materyallerini çırpalım. Çırparken biraz su ile kıvamı sıvılaştırabilirsiniz.
- Düdüklüyü ocaktan alarak soğutarak açalım ve içine terbiyemizi ekleyelim.
- Terbiyeyi eklerken etin suyundan biraz alarak, ılıştıralım.
- Tekrar ocağa alarak, kısık ateşte pişirmeye devam ederken tuzunu da atalım.
- 15 dk daha pişirip, 10 dk dinlenmeye bıraktıktan sonra servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.