Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Et Haşlaması

Et Haşlaması
0
24

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
3
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
139
et-haslamasi.jpg

Et Haşlaması Tanımı İçin Materyaller

  • Kemikli et (ben incik kullandım kişi sayısınca)
  • 2 adet patates
  • 2 adet soğan (isteğe nazaran arpacık soğan da kullanabilirsiniz.)
  • 2 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Göz kararı tuz (damak zevkinize göre)
  • 3 adet defne yaprağı
Terbiyesi için;
  • 1 limon suyu
  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım yemek kaşığı un

Et Haşlaması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Kemikli etleri yarım saat suda bekletip, kanının çıkmasını bekledikten sonra düzgünce yıkayıp, süzelim.
  2. Temizlenen etleri düdüklü tencereye alarak üzerini 3-4 parmak geçecek kadar soğuk su ek edip, defne yaprağını da ekleyelim.
  3. Düdüğü çaldıktan sonra altını kısalım ve kısık ateşte 1 saat pişirelim.
  4. Düdüklüğü soğutarak açalım ve içine soğan ve patatesi (kabuğu soyulmuş) kesmeden ekleyerek, havuçları da yuvarlak biçimde doğrayıp ekleyelim.
  5. Bu basamakta karabiberini de ek edelim.
  6. Kapağı kapatarak düdük tekrar çaldıktan sonra 15 dk daha daha pişirelim.
  7. Et ve sebzeler pişerken terbiye materyallerini çırpalım. Çırparken biraz su ile kıvamı sıvılaştırabilirsiniz.
  8. Düdüklüyü ocaktan alarak soğutarak açalım ve içine terbiyemizi ekleyelim.
  9. Terbiyeyi eklerken etin suyundan biraz alarak, ılıştıralım.
  10. Tekrar ocağa alarak, kısık ateşte pişirmeye devam ederken tuzunu da atalım.
  11. 15 dk daha pişirip, 10 dk dinlenmeye bıraktıktan sonra servis yapabilirsiniz.
    Afiyet olsun.
 
858,496Konular
981,668Mesajlar
29,741Kullanıcılar
babanız61Son üye
Üst Alt