Et Kavurma Tarifi İçin Malzemeler
- 6 tane kemikli et (İsteyen parça et kullanabilir)
- 2 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı isot
- İsteğe göre değişik baharatlar da olabilir
Et Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhabalar öncelikle nefis bir yemek tarifi ile geldim???? başlayalım hemen.
- İlk öncelikle benim elimde kemikli et vardı onları değerlendirmek istedim sizler isterseniz parça etle de yapabilirsiniz ????
- Önce kemikleri düdüklü tencerede üzerine su koyup haşladım.
- Onlar haşlanırken domatesleri biberleri güzelce yıkayıp doğrayalım.
- Bir tavaya veya tencereye sıvı yağ koyup biberleri domatesleri salçayı kavuralım.
- Sonra baharatları tuzu falan atalım.
- Bu arada haşlanan kemikleri bir kaba alalım soğumasını bekleyelim.
- Sonra kemiklerden etleri ayıralım güzelce.
- Sonra etleri tavamıza döküp iyice harmanlayalım etler baharatlar falan iyice birbirine karışması için güzelce karıştıralım.
- Pişince de servis edebilirsiniz ???? Deneyeceklere afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.