teknolojiuzmani
FD Üye
Et Kavurma Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo dana eti
- 1 tane kırmızı biber
- 1 tane yeşil biber
- 1 tane soğan
- 6 diş sarımsak
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Kekik
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Zeytin yağı
- 1.5 su bardağı sıcak su
Et Kavurma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereyi ocağa koyalım.
- Isınsın kuşbaşılık etleri atıp karıştıralım.
- Kapağı kapatalım suyu bitene kadar pişsin.
- 1. 5 su bardağı sıcak suyu dökelim.
- Orta ateşte suyu bitene kadar pişirelim.
- Tereyağı atalım uzun doğradığımız zerzevatları atalım.
- Zeytin yağıda dökelim.
- Kapağını kapatalım orta ara karıştıralım.
- En son baharatları ve tuzu atıp sıcak servis edelim.