Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Et nasıl yıkanır? Et hakkında bilinmesi gerekenler...

Et nasıl yıkanır? Et hakkında bilinmesi gerekenler...
0
159

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73

Vitamin kaynağı bol olan Et, vücudumuza hayli yararlıdır. Et yemeyen kişilerde oluşan bir çok rahatsızlık bu durumdan dolayı ortaya çıkmaktadır. Et hakkında çıkan kimi malumatlar ve et ariliği halk arasında konuşulan ve yanlışsız olduğuna inanılan tavsiyelerden meydana gelmektedir. Pekala, et hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir? Et nasıl yıkanmalıdır? İşte, karşılıklar...

Kırmızı et, kıymetli bir vitamin ve mineral kaynağıdır. Et ve et ürünleri; tiamin, riboflavin, niasin, biotin, B6, B12, pantotenik asit, folasin üzere B kompleksvitaminler için kıymetli bir kaynak olup demir, çinko, manganez için de gerekli bir besindir. Vücudun et depolaması kemik gelişimine ve kansızlığa karşı dirence yeterli gelmektedir. Pekala vitamin deposu et nasıl temizlenmelidir? Et hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir? Halk arasında akıllıca olduğu bilinen yanlışlar nelerdir? İşte, et hakkında bilinmesi gerekenler...

ET NASIL TEMİZLENİR?

CXkIU_1564572836_1288.jpg

Halk arasında et katiyen yıkanmamalıdır dense de bu malumat büsbütün yanlıştır. Et kesildikten çabucak sonra yıkanmalıdır. Nedeni; hayvanın etinden dışarıya akıllıca bir ısı aktarımı vardır buda suyun üzerinde kalmasını köstekler. Lakin meskene gelmiş eti yıkamak külliyen yanlıştır ve üzerinde süratli bir formda mikro organizma üremesine neden olmaktadır.

ETE TUZ ATILIR MI?

cDW4s_1564572859_8108.jpg

Yanlış bilinen doğrular arasında ete tuz atılıp atılmaması vardır. Ete tuz atılmalıdır. Izgara yada tava yaptığınız eti ocağa koyunuz. Tuz etin üzerinde bir set oluşturarak etin suyunun çıkmasını engelleyecektir buda hem tüm tadı olan suyunun içinde kalmasını hem de yumuşak pişmesini sağlayacaktır. Bu yüzden ızgara ve tava etler kesinlikle kaya tuzu ile tuzlanmalıdır.

ET TAM PİŞİRİLİR Mİ?

xYHnH_1564572886_1973.jpg

Eti tam pişirirseniz vitaminlerini öldürmüş olursunuz. Etin içi hafif pembe kalırsa vitaminleri de açığa çıkacaktır. Çok yeterli pişirdiğiniz et bilinen bilakis sıfır vitamindir.
 

Similar threads

Vitamin kaynağı bol olan Et, vücudumuza oldukça yararlıdır. Et yemeyen insanlarda oluşan bir çok rahatsızlık bu durumdan ötürü ortaya çıkmaktadır. Et hakkında çıkan bazı bilgiler ve et temizliği halk arasında konuşulan ve doğru olduğuna inanılan tavsiyelerden meydana gelmektedir. Peki, et...
Cevaplar
0
Görüntüleme
136
Vitamin kaynağı bol olan Et, vücudumuza nispeten yararlıdır. Et yemeyen kişilerde oluşan bir çok rahatsızlık bu durumdan dolayı ortaya çıkmaktadır. Et hakkında çıkan kimi malumatlar ve et ariliği halk arasında konuşulan ve gerçek olduğuna inanılan tavsiyelerden meydana gelmektedir. Evet, et...
Cevaplar
0
Görüntüleme
247
Vitamin kaynağı bol olan Et, vücudumuza oldukça yararlıdır. Et yemeyen insanlarda oluşan bir çok rahatsızlık bu durumdan ötürü ortaya çıkmaktadır. Et hakkında çıkan bazı bilgiler ve et temizliği halk arasında konuşulan ve doğru olduğuna inanılan tavsiyelerden meydana gelmektedir. Peki, et...
Cevaplar
0
Görüntüleme
150
Yemeklerinizde kullandığınız etlerin lokum gibi yumuşacık, sulu ve damakta dağılmasını ister misiniz ? Hepimiz yumuşacık lokum gibi et yemek istiyoruz Peki bunu nasıl pişireceğiz Etin suyunu kaybetmeden Etlerin içinde kendilerine ait bir miktar, etin suyu dediğimiz bir su vardır Et eğer bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
117
Oldukça fazla et tüketiriz Ülkemizde tüketebileceğimiz pek çok farklı et çeşidini satın almamız mümkün Bunlardan en popüler olanları ise tavuk eti, balık eti, kırmızı et ve hindi eti şeklinde sıralayabiliriz Peki kırmızı eti diğer etlerden ayrıcalıklı kılan nedir ve de en önemli soru ise kırmızı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
127
858,500Konular
982,373Mesajlar
32,973Kullanıcılar
Üst Alt